Melyek a hőtároló fűtőberendezések? Ezek energiahatékonyabbak?

A hőtárolók olyan elektromos melegítők, amelyek hőenergiát tárolnak azáltal, hogy éjszaka felmelegítik a belső kerámia téglákat, majd hőt bocsátanak ki belőlük, hogy otthonuk napközben melegen tartsa.

A hőtárolók vékonyabbak és hatékonyabbak

Általában olyan házakban is található hőtároló, amelyek „földgázhálózatban” vannak, ami azt jelenti, hogy nem rendelkeznek hozzáféréssel a gázhoz. Jelenleg nagyon sok lehetőség van ha a hőtárolókra kerül a sor, hiszen nem csak modern hőtárolókkal rendelkezhet, hanem hőszivattyút is (mind levegő, mind földi forrásúak), valamint biomassza kazánokat is beszerezhet. A Dimplex Quantum hőtárolója az egyik leghatékonyabb és legmodernebb a piacon. Mindenekelőtt kompaktabb és jobban szigetelő belső maggal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 70% hasznos hőt képes tárolni. A ventillátoros hőtárolóhoz hasonlóan a Quantum fűtőegység ventillátor alapú rendszerrel is rendelkezik a hő elosztására.

Ezen modellek többségén túlmutat, hogy nemcsak kifinomult fűtési vezérlőkkel rendelkezik, nevezetesen egy nagyon lenyűgöző LCD képernyővel és tárcsákkal, hanem a töltésvezérlője is meglehetősen fejlett, ami azt jelenti, hogy a fűtőberendezés beépített algoritmusokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a háztartás fűtési szokásainak megismerését. A régi stílusú fűtőberendezések a kimeneti tárcsákra támaszkodtak, amelyek felbecsülték a helyi szobahőmérsékletet – ez egy nagyon hatástalan módszer a fűtési rendszer működtetésére. Amiben a Quantum szintén jó, az az, hogy van egy további energiamenedzsment rendszere, amely egy külön fali eszközből áll, amelyet bedughat a konnektorba, majd „kétirányú” kommunikációt folytathat az energiaszolgáltatóval, hogy optimalizálja a töltési időszakokat. Érdemes tehát kipróbálni ezeket a Quantum fútőegységeket ha egy különleges de hatékony megoldást keres.