Mi az a légzsilip?

Ha bekapcsolja a csapot, és nem jön víz belőle, vagy ha a radiátorok nem melegsznek, akkor lehet, hogy van egy légzsilip a rendszerben, de mi az?

A légzsilip

Természetesen a levegő könnyebb, mint a víz – ezért gyakran beszorulhat a vízhálózat csöveibe. A cső esetleges hajlításai vagy csavarodásai légzsilipet eredményezhetnek. A légzsilip csapdába ejtett levegőt jelent a rendszerekben. Ha van ideje, türelme és magabiztosan el tudja ezt maga végezni, van néhány „barkácsolási” módszer, amelyet még kipróbálhat, mielőtt felhívna egy szakembert, akkor megoldaná a problémát. Ez a módszer magában foglalja a légzsilip hatékony eltávolítását három egyszerű lépésben! 1. lépés – Csatlakoztasson egy hosszú tömlőt az érintett csaphoz. 2. lépés – Csatlakoztassa a másik végét egy közvetlen adagolócsaphoz (ez természetesen működik a legtöbb esetben, általában egy hidegvizes csap vagy egy külső csapot jelent). 3. lépés – Kapcsolja be a működő csapokat.

Ennek a nyomásnak vissza kell kényszerítenie a levegőt a lezárt csapból. Ne feledje, hogy ezeket néhány percig ott kell hagynia, mielőtt működni fog, vagy folytathatja a folyamat megismétlésével. Győződjön meg róla, hogy miután végzett, először a legmagasabb csapról vegye le a tömlőt. Ha először eltávolítja a tömlőt a legalacsonyabb csapról, fennáll annak a veszélye, hogy olyan vákuumot hoz létre, amely újabb légzsilipet hoz létre! Ha a tömlővezeték módszerével még nem sikerült megoldani a problémát, akkor van egy másik lehetőség, ki kell ürítenie a teljes vízvezeték-csőrendszert. 1. lépés – Kapcsolja ki a hálózati vizet. 2. lépés – Kapcsolja be szisztematikusan az ingatlan összes csapját (kezdje a legfelső emeletről, és haladjon lefelé), amíg el nem éri a legalacsonyabb csapot, és a víz el nem folyik. 3. lépés – Öblítse át a WC-ket mindaddig, amíg azok tele nem töltődnek és kifolynak. 4. lépés – Zárja le a csapokat szinte egészen, biztosítva, hogy csak nagyon kis mennyiségű víz tudjon bejutni rajtuk keresztül. 5. lépés – Kapcsolja be újra a vízellátást. 6. lépés – Először fokozatosan fordítsa el az összes csapot.