Miért adnak ki zajt a radiátorok müködés közben?

Biztosan Ön is észlelte már, hogy egyes alkalmakkor, különleges sivító, kotyogó hangokat hallat magából a radiátor. Ennek persze meg van a pontos magyarázata.

Mi állhat ennek a hátterében?

Igen zavaró tud lenni, ha egy fáradt munkanap után, este a lakásunkba érkezve azt tapasztaljuk, hogy a radiátor igen furcsa hangokat hallat magából. Ez főként olyan esetekben fordulhat elő, ha gőz radiátorokról beszélhetünk. Ezek igen régimódi megoldásnak bizonyulnak, de meglepő módon elmondhatjuk róluk azt is, hogy nagyon hatékonyak is egyben. Erről a rendszerről tudni kell, hogy valójában immáron 150 évre visszamenőleg is alkalmazták. Így elmondhatjuk, hogy az 1949-es évek után épült lakásokban már meg jelentek ezek a megoldások. Melyeknél még sok helyen az eredeti gőzkazán is megtalálható. Persze ezek már igen elavult rendszerek, így nem célszerű használatba helyezni őket. A gőzhővel való melegedés egyik legnagyobb előnyének az nevezhető, hogy a saját nyomásának hatására kezd el áramlani a vezetékekben, csövekben. Ennek köszönhetően megkímélhetjük magunkat olyan költségektől, mint egy mechanikus szivattyú alkalmazása.

Ám mi állhat a hátterében, hogy ezek a gőzradiátorok dübörgő, kopogó hangokat hallatnak magukból? Ezekre a hangokra jellemező, hogy nem állandó jelleggel, sokkal inkább időközönként jelentkeznek. Szerencsére, ha ilyen problémákkal állunk szemben, akkor arra is van megoldás. Egy jól szakképzett szakember garantáltan megtalálja a megoldást. Ezek a különféle zajok legtöbb esetben azért jelentkeznek a vezetékekben, mivel kondenzált gőz, víz csapódik le a csövekben. A vállaltunk immáron 25 év áll fenn, melynek köszönhetően mindig arra törekedtünk, hogy a legjobb tapasztalatokat szerezzük meg, illetve a legújabb technológiákat sajátítsuk el, majd adjuk tovább az ügyfeleink részére. Forduljon hozzánk bizalommal!