Mivel lehet összekötetésben a zuhany használata és a WC tartály?

Bizonyára önnel is megtörtént már az a kellemetlen helyzet, hogy még valaki zuhanyozott addig nem tudta megfelelően leöblíteni a WC-t, vagy éppen fordítva.

Mi állhat ennek a hátterében?

Sokszor olyan érdekes dolgokkal állunk szemben, melyeket elsőre nem tudunk megmagyarázni, viszont ha kicsit utána járunk, akkor máris érthetővé válik, segítségünkre lehet egy vízszerelő, aki tanácsokkal lát el. Bizony elég kellemetlen, egy esetekben akár fájdalmas is tud lenni, amikor a beállított zuhanyvíz hirtelen forróra vált. De vajon milyen hatással lehet a víznyomás a zuhanyzó hőmérsékletére? Általában a vízvezetékek úgy kerülnek kialakításra, hogy törzs és fiókrendszerek vannak elhelyezve. A házakban, vagy a lakásokban található víz a egyikoldalról a másikra, általában egy vastag vezetéken keresztül áramlik. Majd ehhez a fő vezetékhez vannak kötve kisebb vezetékek, melyek eljutatják a különböző helyekre a szükséges víz mennyiséget. Ilyen lehet a zuhany, mosdó, WC, mosogató, kád, stb.

Amikor alacsonyabb a víznyomás az otthonunkban, akkor a szükséges víz mennyiséget a fő vezetékekből különíti el a rendszer. Melynek következményeként léphet fel az a probléma, hogy a többi helyre kevesebb víz jut el. Amikor pl. a WC-t szeretnénk leöblíteni, akkor ahhoz nagyobb mennyiségű hideg vízre lesz szükségünk. Ezt a víz mennyiséget a WC a fő vezetékből fogja elvonni. Ám, ha ugyan ebben az időszakban éppen valaki zuhanyozik, akkor azt a probléma állhat fenn, hogy a zuhanyhoz kevesebb hideg víz fog eljutni. Melyből az következhet a zuhanyzó egy adag forróvizet fog kapni, amely valljuk be cseppet sem kellemes. Amennyiben az ilyen vagy ehhez hasonló problémákra keresi a megoldást, akkor legjobb, ha egy szakemberhez fordul. Keressen fel bennünket bátran, hiszen az ügyfélszolgálatunk 0-24 órában áll az ügyfelek rendelkezésre. A vállalkozásunk immáron 25 év áll az Önök rendelkezésére, így elmondhatjuk, hogy magas szakmai tapasztalattal rendelkezzünk.