A szennyvízcsatorna megfelelő kiépítése fontos!

A szennyvízcsatorna megfelelő kiépítése az egyik legfontosabb feladat. Bizony, kevesen foglalkoznak ezzel megfelelően, ugyanis sokak szemében ez egy jelentéktelen dolognak számít. Viszont, ha nem így teszünk, akkor nagyon sok bosszús pillanatot okozhat. A műszeres csőtőrés bemérés sok esetben megoldást jelenthet, vagy a kamerás csővizsgálat, mellyel egy-egy bosszús probléma könnyedén felderíthető!

Annak érdekében, hogy a jövőben ne kellejen ügyet fordítanunk rá, rögtön a kezdetekben érdemes maximális oda figyeléssel és a legjobb szaktudás szerint eljárni. Ahhoz, hogy a házunkból megfelelően tudjon távozni az összegyülemlett szennyvíz ki kell építenünk egy hálózatott. Ennek a hálózatnak fontos, hogy meglegyen a megfelelő esése, ugyanis ha nem így építjük ki, akkor folyamatos kellemetlenséggel kell számolnunk. Amely abból adódhat, hogy a vezetékekben megáll a szennyvíz, amely bűzös szagokat áraszthat. Nem beszélve a bacilusok elszaporodásáról. Ezen felül fontos, hogy mindig készítsünk egy tervrajzott, hogy a kültéri vezetékek hogyan helyezkednek el. Mivel lehet, hogy az első két évben még biztosan emlékszünk, hogy hol is vannak a fő vezetékek, viszont 10-15 év múlva már kevésbe.

Hogyan járjunk el?

Ennek függvényében nagyon fontos, hogy rendelkezzünk egy tervvel, melynek segítségével bármikor leellenőrizhetjük, hogy hol is találhatóak pontosan. A szakemberek még azt is tanácsolják, hogy a vezetékek közelébe ne ültessük olyan fákat, illetve bokrokat, melyek nagy gyökeret eresztenek. Ugyanis az ilyen gyökérzet könnyedén megrongálhatja a vezetékeket. Amely komoly problémát okozhat, vagyis dugulás állhat fenn. Amennyiben ezeket a szabályokat betartjuk, akkor nem kell attól tartanunk, hogy a házból való szennyvíz kifolyása akadályba ütközik. Annak érdekében, hogy a vezetékek megfelelően tudjanak funkcionálni hosszú éveken keresztül célszerű évente egyszer kitakarítani őket, magas nyomású vízsugárral. Így garantáltan nem lesz erre gondunk.