Mit okozhat egy eldugult csatorna vezeték?

A kültéri dugulás épp olyan gyakran előfordulhat, mint a beltéri. Nem beszélve arról, hogy pont olyan kellemetlen lehet, mint a beltéri dugulás, vagy csőtörés.

Sokszor, amikor a házunkban kellemetlen szagok terjengenek, vagy kortyogó hangokat észlelünk, akkor az a dugulás jelét jelentheti. Viszont ezekre az intő jelekre érdemes oda figyelni, hiszen ha nem így teszünk, akkor nem csak mi magunk, de az otthonunk is komoly veszélybe kerülhet. Amikor kültéri dugulással kell szembenéznünk, akkor annak hátterében legtöbbször felgyülemlett falevelek, fagyökerek, különféle törmelékek, vagy zsíros lerakódások állhatnak. Viszont a leggyakrabban mégsem a dugulás ami a problémát okozza, sokkal inkább a fagyökerek idézik elő a gondot. Mivel megrongálják a vezetékeket. Melynek a legtöbbször az a következménye, hogy berakódnak különféle törmelékekkel, elállják a szennyvíz útját, amely elkezd visszafelé folyni a házba. Ez pedig azért jelent hatalmas problémát, mivel együtt jár a különféle baktériumok és bacilusok elszaporodásával.

Mi állhat a hátterében?

Többek között azért is kell minél előbb cselekednünk, mivel nagyon veszélyes lehet az egészségünkre. A szakemberek többek között azért szokták javasolni, hogy semmiképp se ültessük fákat, vagy bokrokat a vezetékek közelébe, mivel azok idővel komoly gondot okozhatnak. Amikor ilyen dugulással állunk szemben, akkor nem feltétlen kell rögtön szerelőhöz fordulunk. Ugyanis a legtöbb esetben akár mi magunk is gyorsan és egyszerűen orvosolhatjuk a problémát. Mégpedig nem kell hozzá más, mint egy maga nyomású mosó, mellyel könnyedén kitakaríthatjuk a csöveket, és máris könnyebben eltávozhat a házunkból a felgyülemlett szennyvíz. Annak érdekében, hogy ehhez hasonló problémákat elkerüljük célszerű évente legalább 1-2 alkalommal győkérteleníteni a közelben található fákat.