Hogyan tartsuk karban a konyhai mosogató lefolyót hatékonyan?

Sajnos, de azt kell, hogy mondjuk, hogy egy lakáson, vagy házon belül az egyik legmocskosabb terület nem más, mint a konyhai lefolyó. Ugyanis ezen a helyen rengeteg szennyeződés telepszik meg.

Annak érdekében, hogy elkerüljük a kellemetlen dugulást, amely nagyban megkeserítheti a mindennapjainkat, nem másra van szükség csak egy kis elővigyázatosságra. Meg kell tanulnunk, hogy a konyhai lefolyó sem tud mindent elnyelni. Ha viszont mégis, akkor azzal is számolnunk kell, hogy akár dugulást is generálhatnak azok a ételmaradékok, melyek nem oda valók. A konyhai lefolyó nagy ellenségének számít a kávézacc, tojáshéj, zsír, olaj, ételmaradék, stb. Viszont amire szintén oda kell figyelnünk, hogy hogyan alkalmazzuk a tisztítószereket. Ugyanis nem hiába van egyes termékeken feltüntetve, hogy fürdőszobai vagy konyhai felhasználásra javallott. Ezeket az előírásokat mindig tartsuk be, illetve az ajánlott mennyiség alkalmazását is. Mivel itt is érvényes a mondás, hogy néha a kevesebb több. Hiszen a túlzott tisztítószerek használata akár lerakodással, majd dugulással is járhat, mivel nem tudnak megfelelően feloldódni.

Leghatásosabb módszerek!

Ezen felül a víz hőfokára is nagyon oda kell figyelnünk, mivel az is nagyban közben játszhat, ahhoz, hogy az alkalmazott vegyszerek mennyire oldódnak fel. A zsír, illetve étolaj maradékokat sose öntsük a lefolyóba. Továbbá mosogatás során figyeljünk arra, hogy az ételmaradékokat eltávolítsuk a tányérokról. Ahhoz, hogy a konyhai lefolyó hosszan használható legyen havonta érdemes átfertőtlenítni szódabikarbónás-citromos forró vízzel. Melynek köszönhetően nem csak tiszta, de jó illatú is lesz a lefolyónk. Ennyi áldozatott érdemes meghozni, mint később szembe kelljen néznünk a dugulás által nyújtott kellemetlenséggel. A lefolyószűrő alkalmazása szintén nagyon hasznos lehet.