Milyen mosogatót válasszunk?

Amikor a konyhai mosogató kiválasztásáról van szó, elsősorban funkcionális szempontokat szoktunk figyelembe venni, és a design csak másodlagosnak bizonyul. Napjainkban letehetjük a voksot rozsdamentes acélból, kerámiából vagy akár gránitból készült berendezés mellett is.

A legnépszerűbbnek a rozsdamentes acélból készültek, melyek strapabíróságuk miatt kedveltek. Ezeknél némileg drágábbak a kerámia mosogatók, ezek kitűnően alkalmasak például a rusztikus lakberendezési irányzat kiegészítésére. Érdemes tudni róluk, hogy bár drágábbak a hagyományos rozsdamentes acélból készülteknél, de kiválóan bírják a magas hőmérsékletet, és ellenállnak a karcolásnak, a lúgos és a savas hatásoknak is.

A gránitból készült berendezések akár több évtizeden keresztül szolgálják igényeinket kopás és vízkövesedés nélkül, de a luxuskategória iránt érdeklődők választhatnak konyhájukba természetes kőből előállított változatokat is, melyek rendkívül jól mutatnak, áruk viszont elég borsos. A különleges hatást keltő réz mosogatók szintén nem olcsók, és fontos tisztában lennie azzal, hogy ezek igencsak körültekintő használatot követlenek meg.

Essen bármelyik típusra is választása, ne feledkezzen meg a méretekre való fokozott odafigyelésről, ugyanis a beépítés során ez kiemelt jelentőséggel bír.