Szennyvízcsatorna kiválasztása

Az ingatlanokhoz tartozó szennyvízelvezetés kizárólag akkor működhet hatékonyan, ha mind a szennyvízcsatorna kiválasztására, mind annak beépítésére kiemelt figyelmet fordítunk. Ez nem csak az optimális működés, de a dugulások megelőzése kapcsán is rendkívül fontos.

A vezetékek megtervezése és a csatorna kiépítésekor fontos, hogy minőségi gyári idomokat és vezetékeket használjunk, továbbá törekedjünk minél kevesebb derékszögű idom alkalmazására, ezek ugyanis a dugulások melegágyát képezik. A megfelelő méretezés mellett arra is ajánlott ügyelni, hogy a lehető legrövidebb szakaszokat válasszuk, amely egy esetleges csőtörés esetében igencsak kifizetődőnek mutatkozik.

Amennyiben derékszögű idomra van szükség, úgy inkább javasolt kettő darab 45 fokos változat mellett dönteni. A csatorna elemek kiválasztása után természetesen nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a megfelelő lejtési szögben kerüljenek azok lefektetésre, így érdemes ezt a munkálatot mindenképpen szakemberre bízni.

Ügyeljen továbbá arra is, hogy a későbbi kertépítés során ne ültessen nagy gyökérzettel rendelkező növényeket a szennyvízcsatorna közelébe, azok ugyanis akár csőtörést is okozhatnak a rendszerbe bekúszva.