A duguláselhárítást ne vegye félvállról!

Sokan vagyunk úgy vele, hogy a mindennapi rohanásban igyekszünk minél egyszerűbb és gyorsabb módot találni az otthonunkkal kapcsolatos kellemetlenségek elhárítására. Ezek közül az egyik különösen bosszantó nem más, mint a fürdőszobában, a konyhában és a toalettben előforduló dugulás, amely akár egészen nagy méreteket is ölthet.

Legtöbben beleöntünk némi lefolyótisztítót az érintett szaniterbe, és pumpálással kívánunk megszabadulni a visszafolyó szennyvíztől. Kétségtelenül előfordulhat, hogy ilyen módon már elsőre eredménnyel járunk, de érdemes tisztában lennie azzal, hogy a huzamosabb ideig fennálló, vissza-visszatérő dugulások mindenképpen nagyobb figyelmet érdemelnek. Nem csak azért, mert gyakorlatilag használhatatlanná teszik az otthonunkhoz tartozó szanitereket és az érintett helyiségeket, hanem a bűz, a fertőzésveszély és a csőtörés kockázata miatt is.

A házilagos módszerek helyett javasolt szakemberre bíznia a duguláselhárítást, hiszen így gyorsan maga mögött tudhatja az igencsak sok kellemetlenséggel járó, mindannyiunk által jól ismert jelenséget! Akár a csőtörést is megelőzheti, ha időben átvizsgálja egy hozzáértő a rendszert.