Mire figyeljünk a padlófűtés megtervezésekor?

A mai fűtéstechnikák közül egyre inkább válik bizonyossá, a padlófűtés az egyik legmodernebb és leghatékonyabb fűtéstechnika, amely által az otthonunk akár télen is egy kellemes közegé varázsolható. A többi fűtőberendezéshez képest sokkal hatékonyabb, praktikusabb, kényelmesebb és nem utolsó sorban takarékosabb is egyben.

Mire érdemes oda figyelni?   

Az mellett hogy nagyon praktikus és kényelmes is egyben, vannak olyan kritériumok melyeket nem árt figyelembe venni. Keringési és visszérproblémákkal küzdők esetén nem ajánlott egyáltalán a padlófűtés, hiszen a meleg hatására az erem mégjobban kitágulhatnak. Aki mégis az effajta fűtés mellett dönt, annak érdemes oda figyelni annak alkalmazására, amely a hatékonysága múlhat. Sokat veszhetünk az energiaszintjéből, ha nem megfelelően járunk el. Amely abban mutatkozhat meg, ha nem megfelelő a burkolat,a illetve padlót vagy szőnyeget alkalmazunk. Mielőtt belevágnánk érdemes körültekintőnek lenni, hiszen ma más számos, olyan terméket kaphatunk melyek kifejezetten a padlófűtéshez lettek kifejlesztve. Így azok nem szigetelik el a meleget. Továbbá, amire nagyon oda kell figyelni a padlófűtés alkalmazásánál, hogy a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 C fokot.

Padlófűtés

Padlófűtés

Ugyanis ez az a hőmérséklet, amely által elérhetjük a kellemes, ám ugyanakkor takarékos hőmérsékletet. Minden esetben, ha felújításban vagy építkezésben gondolkodunk, akkor elsősorban kérjük ki egy hozzáértő véleményét, és ez mellett még fontoljuk át, hogy milyen igényekkel rendelkezünk, hiszen a jobbik esetben egy életre döntünk. Amit még talán érdemes elmondani róla, hogy a radiátoros fűtéssel ellentétben a padlófűtés nem keveri fel a port, így ennek köszönhetően kevesebb az allergiás reakció és asztmás megbetegedés is. Továbbá helytakarékosság szempontjából is nagyon praktikus.