Mi vezethet csőrepedéshez vagy csőtöréshez?

Az otthonunkban szivárgó vezetékek nagyon sok gondot okozhatnak, hiszen sokszor észre sem vesszük, olyan kis mértékben történik a szivárgás, ám hosszú idő után teljesen eláztathatják a minket körbe vevő falakat és a körülötte lévő bútorokat is.

Milyen problémát okozhat a csőtörés?

Legtöbb gondot a csövek állapotában a nagy téli hidegek, azon belül is fagyok szokták okozni. Illetve meg kell még említenünk a vízkövet is, amely hosszas idő elteltével megrongálhatja a vezetékeket. Ám ezek mellett még más oka is lehet, melynek az eredménye lehet a szivárgás. A másik igen gyakori probléma a rozsdásodás lehet, amely az évek során felgyülemlik és egy idő után lyukat fúr a vezetékekre. Ezek a lyukak legtöbb esetben szemmel nem is láthatóak, így nem is fektetünk rájuk hangsúlyt. Ám ezen a kis résen is nagy mennyiségű víz szivároghat el hosszú idő elteltével, ha nem észleljük időben a problémát. Ugyanis kárt okozhat a gipszkartonban, a padlóban, melyeknek a javításuk igen költséges lehet. Amennyiben a csövek problémáját időben felismerjük, akkor az nagyban segíthet abban, hogy az ilyen kellemetlenségeket elkerüljük.

Csőtörés

Csőtörés

Ennek érdekében időközönként érdemes átvizsgálnunk a vezetékek állapotát, ugyanis az effajta problémát, ha későn vesszük észre, akkor nagy költségekbe zavarhat bennünket.  Az mellett, hogy a lyukas vezeték károkat okozhat az otthonunkban még további problémákkal is számolnunk kell. Ez pedig nem más, mint a nyomáscsökkenés, melyre szintén oda kell figyelnünk, mivel így könnyedén dugulások keletkezhetnek. Ugyanis a lyukas cső a víznyomás csökkenéséhez vezethet, melyet legtöbbször akkor észlelhetünk, ha zuhanyozni, vagy kezet mosni szeretnénk. Abban az esetben, ha fagykárral állunk szemben, akkor a csaptelepből egyáltalán nem jön ki víz. A szivárgásnak több jele is lehet, mint pl. kisebb tócsák, elszíneződött falfelület, stb.