Mit kell tudni a csatornák védelméről

Sok tapasztalatlan háztulajdonos nem veszi észre, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket naponta csinálnak, és amelyek károsítják otthonuk csatornáit és csővezetékrendszerét. Sajnos nehéz megmondani, hogy van még egy probléma, amíg túl késő van, és máris problémák merülnek fel a csatornákkal kapcsolatban. Kattintson ide, hogy többet megtudjon azokról a problémákról, amelyek felmerülhetnek a csatornák nem megfelelő tisztítása miatt, valamint arról, hogy a csövek karbantartása milyen fontos része az egészséges otthonnak.

Mit kell tudni a csatornák védelméről?

Általános problémák, amelyek akkor merülhetnek fel, ha a csatornákat nem megfelelően gondozzák:

  • Lassú vízelvezetés
  • A víz visszafolyik a csatornából
  • Furcsa hangok
  • Rossz szagokat
  • szivárog
  • rozsdásodás
  • És súlyos esetekben a csövek robbantása, áradás és még szennyvíz visszanyerése, ami mind költséges javításhoz vezethet.

Amit megtehetsz

A rendszeres tisztítás elengedhetetlen módja a csövek károsodásának elkerülésére. Büszkék vagyunk nagyszerű vízvezeték-szolgáltatási lehetőségeinkre, állandó vízvezeték-árainkra, szolgáltatási garanciáinkra és hihetetlen kuponjainkra és ajánlatainkra, ideértve a 93 dolláros szennyvízcsatorna tisztító akciót – a csatornatisztításra vonatkozó legjobb ajánlatot, amelyet a Victoria-szigeten talál. Ezt a nagy árat támasztja alá az a speciális feltétel, hogy ha a kábelezési módszerrel nem tudjuk elhárítani az eltömődést vagy a biztonsági mentést az elvezető csövekben, akkor nem számítunk fel Önnek a 93 dolláros díjat (vegye figyelembe, hogy bizonyos feltételek érvényesek).

Ez csak az első lépés, ha két-három évenként professzionálisan megtisztítja a csatornákat. Van néhány olyan dolog, amelyet háztulajdonosként megtehetsz, hogy elkerülje az eltömődéseket és a lehetséges károkat:

Soha ne dobjon zsírt le a csatornába; ehelyett tárolja és / vagy selejtezze a kukába.

A kávét őrölje a komposztba vagy a szemétbe, ne a mosogatóba.

Használjon konyhájában a lefolyó borítókat, hogy minden hulladékot megsemmisítsen, amelyet meg kell ártalmatlanítani, ahelyett, hogy leereszkedne a csatornába, és esetleg eltömődést okozna.

Ezenkívül használjon egy lefolyófedelet a kádban a haj- és szappanos szennyeződések begyűjtésére, amelyek a csatornák eltömődése helyett megsemmisíthetők.

Kerülje az elfolyó tisztítószerek használatát, mivel ezek veszélyesek és korróziót és károkat okozhatnak a csöveiben.

Légy tudatában annak, amit leöblít a WC-vel – csak öblítse ki a szennyvíztisztítót és a WC-papírt, és ne feledje, hogy a “öblíthető törlőkendők” valójában nem egy dolog.

A sajnálatos igazság az, hogy sok ember nem eléggé figyelmes arra, hogy mi vezet le a csatornába, ami számos problémát okozhat az úton lévő csövekkel kapcsolatban. Sajnálatos az is, hogy számos termék félrevezető a csatornák fenntartása szempontjából.

Mint már említettük, a “mosható” törlőkendők valójában nem léteznek – annak ellenére, hogy ezt a csomagolásukon így mondta. A valóság az, hogy bár valóban öblíthetők (mint például WC-ben leöblíthetők), ezek a törlők valójában nem bomlanak el, és potenciálisan eltömíthetik a vízelvezető és a csatornavezetékeket.

Ugyanakkor, bár a kémiai csatornatisztítók elvégezhetik a munkát, ha túl gyakran használják, akkor ezek korrodálhatják a csatornákat és csöveket, ami potenciális szivárgásokhoz és robbantásokhoz vezethet. Összességében a kémiai csatornatisztítók veszélyesek otthonának vízvezeték-rendszerei, Ön és családja, valamint a környezet számára. Maró hatásuk azt jelenti, hogy a vízelvezető tisztítók károsak a bőrére, és hihetetlenül veszélyesek a lenyelésre. Tudva, mit tudnak tenni veled, csak képzelje el, milyen hatással lehet a helyi vízellátásra és a vadon élő állatokra.

Ehelyett fontolja meg ecetből, szódabikarbónából és vízből álló oldat használatát, amely sokkal biztonságosabb és végső soron hatékonyabb.