A víz szennyezi a mennyezetet

Ha szivárgás van az emeleti fürdőszobában, fontos megtalálni a szivárgás forrását, és a lehető leghamarabb állítsa le a vízáramlást. Ha nem, otthonát veszélyezteti a súlyos vízkárosodások. Ha víz szivárog a padlón az emeleti fürdőszobából, és nem biztos abban, hogy honnan jön, akkor három vízvezeték szerelvényt kell ellenőriznie: WC, kád / zuhany és mosogató

Mi mindent kell rendszeren ellenőrizni:

WC – A WC és a padló közötti tömítést viaszgyűrűnek hívják. A hibás vagy elhasználódott viaszgyűrű lehetővé teszi, hogy a víz minden alkalommal kiszivárogjon az aljzatba és a mennyezetbe, amikor a WC-t elöblítik. A rossz viaszgyűrűs tünetek között szerepel a víz a padlón, a WC-készülék alapja közelében és a szennyvízgáz kellemetlen szaga. Ha nem lát vizet a WC körül a padlón, akkor a viaszgyűrű körüli szivárgás miatt a víz egyenesen az aljzatba szivároghat be.

Zuhany – Ha a víz kifolyása közben folyik a víz, akkor a probléma valószínűleg a zuhany vagy a fal mögött lévő csaptelep sérült lapja. Ha a szivárgás folytatódik még akkor is, ha a zuhany már nem fut, akkor a szivárgás valószínűleg a falon belüli vízellátó csőből vagy az aljzatból származik.

Mosogató – A szivárgó mosogató gyakran a csaptelepekkel vagy alátétekkel kapcsolatos problémák következménye a csaptelepben vagy a lefolyó szerelvényben. A tömítések lapos tömítésűek, általában gumiból vagy műanyagból, két felület, például a csaptelep alja és a fésűlap között. Az alátét egy kör alakú tömítés, amelyet csavarok alatt használnak a csaptelephez. Ha egy tömítés, alátét vagy O-gyűrű elhasználódik vagy megsérül, akkor ezek lehetővé teszik a víz szivárgását, mivel már nem képeznek biztonságos tömítést.

Ezenkívül a lefolyó szerelvény tömítéseket és alátéteket is tartalmazhat a mosogató tál alatti csövek közötti csatlakozási pontokon. Ellenőrizze, hogy ezek a darabok nem lazulnak-e el, és mindenképpen húzza meg a laza csatlakozásokat a jó tömítés biztosítása érdekében.