Vízmelegítő

Tíz éven át tartó élettartama mellett könnyű elfelejteni, hogy a vízmelegítő valahol otthon van, gyakran az alagsorba dobva. Sajnos általában az a helyzet, hogy a vízmelegítők mindaddig nem válnak a háztulajdonosok aggodalmává, amíg egy probléma fel nem merül, és ideje nem javítani vagy cserélni a vízmelegítőt.

  • Kalapács vezérlés csövekben vagy tartályokban
  • Csakúgy, mint az általános melegvíz tartályok karbantartása
  • Forróvíz-tartály csereszolgáltatások megfizethető áron

A javítás meglehetősen egyszerű és olcsó a legtöbb vízmelegítőn, ám végül lesz olyan pont, ahol a javítás már nem megvalósítható lehetőség. Az idő múlásával a vízmelegítő tartályok általában korróziót tapasztalnak, mivel a vízben található ásványok reakcióba lépnek az acéllal.

Ha vízmelegítője élettartama végéhez közeledik, hívjon minket a legújabb lehetőségeinkhez, amelyek az Ön otthonának új vízmelegítő kiválasztására vonatkoznak. A vízmelegítő technológia hosszú utat tett meg, és az idősebb házakba telepített sok vízmelegítő közel sem olyan energiahatékony, mint a mai piacon elérhető.

Hagyományos melegvíz-fűtő tartályok

A vízmelegítők, amelyek tartályokat használnak a víz tárolására, az észak-amerikai házakban a leggyakrabban használt vízmelegítő rendszerek. Egy tipikus tartály 20–80 liter forró vizet képes tárolni, amely készenléti üzemmódban izmos mennyiségű vizet kínál. A tároló vízmelegítők melegítik a vizet egy szigetelt tartályban, amelyet használat után folyamatosan töltenek fel. Noha ez azt jelenti, hogy a forró víz mindig rendelkezésre áll, ez azt is jelenti, hogy az energia folyamatosan veszít a tartályok és csövek falán (még akkor is, ha a forróvíz csaptelep nincs bekapcsolva) – ezt készenléti hőveszteségnek nevezzük.

Egyes modellekben (hő-ellenállás értéke R-12-től R-25-ig) erősen szigetelt tartályok vannak a hőveszteség megakadályozása érdekében, ami hozzájárulhat az éves működési költségek csökkentéséhez. Biztos lehet abban is, hogy energiahatékony modellt kap, ha ENERGYSTAR® tanúsítással rendelkezik, amelynek számos kulcsfontosságú termékkritériumnak meg kell felelnie.

A szuper vízvezeték-szerelő időt vesz igénybe, hogy meghallgassa és értékelje igényeit, amikor új vízmelegítőt vásárol otthona számára. Számos tényezőt kell figyelembe venni, ideértve azt is, hogy az üzemanyagtípust milyen módon használja a vízmelegítő működtetéséhez.

Tartály nélküli vagy igény szerinti vízmelegítők

A legújabb vízmelegítő technológia a sokkal energiatakarékosabb, igény szerint tartály nélküli vízmelegítő. Ezek a vízmelegítők nemcsak kisebbek a hagyományos tartályos vízmelegítőkhöz képest, de akár 30% -kal is csökkenthetik otthonának energiafogyasztását. Úgy működnek, hogy azonnali hőt vezetnek a vízáramra, és a csapok futtatásával szükségtelenné válnak a hideg vízről a forróra; alapvetően igény szerint forró vizet biztosítanak. Mivel nincs tartály, a tartály falán vagy a csöveken keresztül hőveszteség nem merül fel, mivel a víz felhasználásra vár.