Hogyan működik az elektromos radiátor?

Ha otthonában vagy munkahelyén használt már elektromos radiátort, akkor ön is örömét lelhette az általa kibocsátott hőben. Gondolkozott azonban azon, hogy ezek a melegítők hogyan működnek? Annak ellenére, hogy egyszerű eszköznek tűnik, az elektromos radiátor elvégzi az elektromos energia hővé alakítását. Hogyan csinálja ezt, és milyen folyamatokkal jár?

Hogy működik ez a típusú radiátor?

Az elektromos radiátor egy háztartási készülék, amely úgy működik, hogy az elektromos energiát hővá alakítja át. Elektromos ellenállást tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az elektromos áram átfolyik az ellenálláson, és az elektromos energiát hőenergiává alakítja. Általános tudnivaló, hogy ez az eszköz aktív fűtőelemként nikróm vezetéket használ. Egyes típusú melegítők volfrámot is használnak, amely szintén gyorsan felmelegszik, és sok energiát vesz fel. Ez a fajta fém megtartja az energiát, és lassan engedi el, ami azt jelenti, hogy a melegítő minimális energiát képes felhasználni a szoba hőmérséklete fenntartására. A radiátort egy termodinamikai folyadékkal töltik meg, amelyet arra terveztek, hogy gyorsan felmelegedjen, majd bővítse a hőt a radiátor teljes hőcserélőjének területén, ami maximális hőt eredményez a külső felületen.

Ez a folyadék magas hőmegtartó tulajdonságokkal rendelkezik, így a hőt a lehető leghosszabb ideig tartja. A ház fűtéséhez szükséges összes radiátor nagyon érzékeny termosztáttal van felszerelve. Az ilyen típusú termosztát nagyon pontos és segít szabályozni a hőmérsékletet, így mindig az otthon számára ideális szinten van. A termosztát emellett segíti a megfelelő hőmennyiség szabályozásában, amelyre szükség van a hőmérséklet fenntartásához, hogy otthonban ne pazaroljon áramot. A radiátor aktiválása után teljes energiát nyer, amíg a termosztát által beállított hőmérsékletet el nem éri. Ez általában körülbelül 5-10 percig tart. Miután elérte a beállított hőmérsékletet, a radiátor leáll.