A fagymentesítő elektromos fűtőtest

Léteznek olyan speciális igények, amikor kívánatos hőmérséklet fagypont felett tartása. Ennek számos gyakorlati jelentősége lehet. Ezek a berendezések kiválóan alkalmasak a fagyás által okozott károk megelőzésére, de nem alkalmasak fűtésre.

A fagymentesítő elektromos fűtőtestek általában 6-8 Celsius fokos hőmérsékletet tudnak biztosítani, ami tökéletesen elegendő a különböző fagyérzékeny termények, áruk megóvására, de nem alkalmas lakóterek melegítésére. Ezek a berendezések nem rendelkeznek „magasabb fokozattal”, amely alternatív fűtési megoldássá tenné őket.

A fagymentesítő elektromos fűtőtestek általában kis teljesítménnyel működnek, így energiatakarékosnak mondhatók. Kiválóan alkalmasak abban az esetben is, ha relatív nagy területet kell fagymentesíteni, de kiválasztás előtt mindig ellenőrizni kell a készülék kapacitását. Ezek a berendezések általában fokozatmentes hőmérséklet szabályozóval vannak ellátva. A fagymentesítés mellett alkalmasak még alacsony hőfokú temperálásra is. Általában falra szerelhető és talpon álló kivitelben is megvásárolhatók, így könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb és legkényelmesebb megoldást.