A korszerű és hatékony infrapanelek!

Az infravörös panelek nagyon magas arányt bocsátanak ki sugárzó hőként. Ez a tárgyakat közvetlenül felmelegíti, nem pedig a levegőt fűti (ezt a konvekciós hő teszi). A nagy sugárzású fűtőkészülékek további példái közé tartoznak a hordozható halogén fűtőberendezések, az infravörös kültéri teraszfűtés és az elektromos tüzek.

Infravörös panel

Az infravörös panelek általában tükör vagy üveglap formájában jelennek meg, és a falra vagy a mennyezetre felszerelhetők. Bútorokba is beépíthetők. Az infravörös megegyezik a napból származó energiával. Mivel közvetlenül fűtéssel működnek, az infravörös melegítők akkor kezdik el felmelegíteni Önt, amint bekapcsolják őket. Ha kikapcsolja őket, akkor viszont gyorsabban kezd el újra fázni. Óvatosan kell elhelyezni őket, hogy ne gátolják az általuk kibocsátott hőt. Mivel objektumokat melegítenek, nem pedig a levegőt, vannak, akik az infravörös panelekből származó hőt kevésbé fülledtnek tartják, és a kényelmet és az egészséget emelik ki választásuk okaként. Az infravörös fűtés általában elektromos, bár léteznek olaj- és gáztüzelésű infravörös melegítők is. Ha nem villamos energiát használ fűtésre, akkor bármilyen elektromos fűtőelem használata valószínűleg drágább lesz, mert a gáz költsége egységenként sokkal olcsóbb, mint a villamos energia költsége.

Bármely elektromos fűtőelem működési költsége annak teljesítményétől függ (watt / kWs), a magasabb watt pedig magasabb költségeket jelent. Az, hogy az infravörös hatékony megoldás-e az Ön számára, az épülettől és a körülményektől függ. Mivel az infravörös hő nem a levegőt, hanem a tárgyakat melegíti fel, hatékonyabb ott, ahol sok a levegőcsere, rossz a szigetelés vagy magas a mennyezet. Azonnali jellege jó választás lehet számunkra, ha csak egy szobához van szüksége azonnali melegre. A nagyobb panelek több hőt bocsátanak ki.

Az, hogy milyen méretű panelre van szüksége, attól függ, hogy mennyire jól tartja meg az épület a hőt, és milyen a fűtési igénye.