Az otthoni energiahatékonyság javításának módjai

Számos fűtési és energiatakarékossági tipp használható arra, hogy otthonaink hatékonyabban működjenek. A ház körüli apró változtatásoktól a felújítási munkákig ezek hosszú távon nagy megtakarítást jelenthetnek.

Otthoni energiatakarékosság

A tetőtér a ház egyik leggyakoribb helye, ahol a meleg távozik, amikor a hő felemelkedik az otthonunkban, és eltűnik a légkörben. A tetőtér szigetelése az ingatlanban vagy a meglévő szigetelés megvastagítása valóban hatékony módszer a hő megtartására és a termosztát kapcsolgatásának csökkentésére. A termosztátokról beszélve, a fűtési szabályzók frissítése nagyban megváltoztathatja azt, hogy mekkora mennyiségű energiát fogyaszt otthonában. A modern programozható kezelőszervek energiatakarékos időzítési funkciókkal rendelkeznek, mint például a kazán korábbi bekapcsolásának beállítása, ami azt jelenti, hogy otthona a kívánt hőmérsékleten van a bekapcsolás időpontjában – és egy perccel sem később. Ez egy igazi áldás, hiszen valódi megtakarításhoz vezethet.

A világítással is sokat spórolhat. Ha egy 60 W-os izzót lecserél egy energiatakarékos CFL izzóra, az évente körülbelül 7 fonttal csökkentheti a villanyszámláját. Cseréljen le 10 izzót, és csökkentheti az éves közüzemi számláját 70 fonttal, így a megtakarítás hamarosan összeadódik! Ami az otthoni felhasznált gáz- vagy villamosenergia-mennyiség jelentős csökkentését célozza, az a régi kazán cseréje nagy hatékonyságú új modellekre. Számos új kazánmodell sokkal kevesebb energiát használ fel otthonának melegen tartása közben, vagyis a piac egyik leghatékonyabb kombinált kazánjába történő befektetés nagymértékben csökkentheti az tüzelőanyag számláit, mint korábban. Itt egy tipp, amely világosabb képet ad arról, hogyan növelheti az energiahatékonyságot otthonában. Csapatunk azt javasolja, hogy ellenőrizze, hogy ablakai kettős vagy hármas üvegezéssel vannak-e felszerelve, és szereljen be bátran másodlagos üvegeket, vagy éppen építsen be néhány új nehéz függönyt a hő megtartására.