A lakásban felbukkanó gázszivárgás káros hatásai

A gázszivárgás szó hallatán mind megijedünk és ez bizony valóban egy nagyon komoly problémát jelent. Amellett, hogy nagyon veszélyes és akár robbanás is történhet, sok káros hatása van.

A problémát meg kell oldani!

Az első és legfontosabb dolog amit tudni kell, hogy ha gázszivárgást észlelünk, akkor azonnal szerelőt kell hívni. Egyetlen percig sem szabad hezitálni, ugyanis az életünk a tét. A konvektorokat minden évben szakemberrel ellenőriztetni kell, és kifejezetten azokra a berendezésekre vonatkozik, melyek már több éve gondoskodnak a lakás melegéről. A gázszivárgást bármilyen olyan berendezés okozhatja a lakásban, amibe gázvezeték van. A legveszélyesebb és legrémisztőbb az egészben, hogy ha lassú és stabil szivárgásról van szó, akkor semmilyen szag nem érezhető a helyiségben. A sérült vezetékekből vagy a készülékekből jövő sziszegő hangból tudhatjuk, hogy valami nincs rendben.  A gázszivárgás káros hatással van az egészségre és földgáz mérgezéshez vezethet, ami komoly és súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. A tünetek közé tartoznak a gyomor- és bélrendszeri problémák, az allergiás reakciók, feledékenység, migrén, stb.

Az otthoni gázszivárgás másik káros hatása, hogy fennáll a tűzveszély. Hogyha a gáz már annyira felépül és elterjed a lakásban, akkor nagyon kevés kell ahhoz, hogy felgyújtsa otthonunk. Egy sütőégő égése, vagy a villany felkapcsolása is elég ahhoz, hogy megtörténjen a baj. A gázszivárgás miatt okozott tűz újabb robbanásokat okozhat a különböző háztartási készülékekben, mint például a kandallókban, kályhákban, vízmelegítőkben stb. Fontos, hogy sose próbáljuk házilag megoldani a problémát, mivel valószínűleg csak rontanánk a helyzeten. Hívjuk gázszerelőt és bízzuk tapasztalt szakemberre a dolgot, hiszen láthatjuk, hogy egy nagyon súlyos következményekkel járó problémáról van szó, amivel nemcsak a saját egészségünket, hanem a körülöttünk élőkét is veszélybe sodorhatjuk.