A levegő és a szennyeződés hatása a melegítő rendszerekben

Tudta, hogy a kazánok 20%-a romlik el minden évben? Még ennél is aggasztóbb viszont az a tény, hogy a kazánok 87%-nak hibáját a fűtőrendszerben lévő piszkos víz okozza. Ez gyakori probléma, amellyel a legtöbb fűtési rendszer szembesül.

A legtöbb ember úgy véli, hogy a kazánok 5-10 év elteltével tönkremennek

Az, hogy a kazánok 5-10 év után tönkremennek valójában távol áll az igazságtól, ha a fűtési rendszert megfelelően és rendszeresen karbantartja. A levegő és szennyeződés okozta problémák feltárása és megszüntetése a rendszeréből azt jelenti, hogy az elkövetkező években hatékonyan működni fog. Most közelebbről megvizsgáljuk a levegő és a szennyeződés hatásait a fűtési rendszerekben, hogy megértsük, hogyan, miért és mi a teendő a jövőbeli problémák megelőzése érdekében. Kezelés nélkül a szennyeződés és a levegő jelentősen befolyásolhatja fűtőrendszerének egészségét, problémákat okozva annak megbízhatóságában, hatékonyságában és általános teljesítményében. A magnetit és más szennyeződések elkezdenek lassan dugulást okozni a rendszeren belüli alkatrészeken, amelyeket egy idő után cserélni kell. Nemcsak fizetnie kell a drága, új alkatrészekért, hanem a felszerelésükért is fizetnie kell, ráadásul ilyenkor otthona fűtés nélkül marad.

Egy bizonyos idő múlva észreveheti, hogy a fűtési rendszer csörgő hangot ad ki, amikor a fűtést bekapcsolja. A beszorult levegő és szennyeződés okozza ezt, és nem oldódik fel, amíg nem távolítják el ezeket. Azoknak a zajos fűtőrendszereknek az egyetlen ideiglenes megoldása, amelyek küzdenek a hatékony felmelegedéssel, a radiátorok rendszeres légtelenítése lehet a beszorult levegő eltávolítása érdekében. Az otthonának egyes szobáinak felmelegítése nehezebbé válhat, mivel a radiátorokban levegő és szennyeződés halmozódik fel. A víz áramlása lassulni fog, és minden egyes bekapcsoláskor a fűtőrendszer erőteljesebben kell dolgozzon.