A szén-monoxid érzékelőket is ellenőriztessük rendszeresen!

A téli időszak beállta előtt és a fűtési szezonban is ajánlott a szén-monoxid érzékelők rendszeres ellenőrzése egy szakember álltal. Egyre többet hallunk olyan halálos kimenetelű balesetekről, amelyeket a szén-monoxid okozott a fűtést követő problémák miatt.

A szén-monoxid érzékelő beszerzése

Számos típussal találkozhatunk, ami a szén-monoxid érzékelőket illeti, ezért különösképp oda kell figyelnünk arra hogy honnan szerezzük be és hogy milyen minőségben. Ember életek múlhatnak ezen a kis szerkezeten, ezért az alábbi dolgokat tartsuk szem előtt. Minden esetben új készüléket vásároljunk és az erre szakosodott üzletből. Ne próbáljunk meg például használtan beszerezni vagy olyan helyről amely nem fűtéstechnikával foglalkozik, mert könnyedén ráfázhatunk. Mindig figyeljük meg, hogy a terméknek van-e magyar leírása is, mert az azt jelentheti, hogy a Magyarországi piacra szánták és be könnyen lehet, hogy be van vizsgálva. A beszerzésük mellett oda kell figyelni a rendszer ellenőrzésre is. Az elemek állapotát mi magunk is ellenőrizhetjük és akár cserélhetünk is elemeket, de ha szükséges akkor szakemberhez fordulhatunk ez ügyben is.

A szén-monoxid érzékelők beszerelésével ajánlott szakemberhez fordulni, hiszen akár emberéletek is múlhatnak rajta. Amennyiben mi szeretnénk elhelyezni, így ezt ne tegyük a hálószoba vagy nappali sarkaiban. Hagyjunk legalább fél méter távolságot és lehetőleg két méter magasságban helyezzük el, amennyiben a helyiség adottságai megengedik ezt, de minimum 1,5 méter legyen. Szeretnénk még egyszer kihangsúlyozni, hogy a megfelelő beszerelésen akár emberéletek is múlhatnak, így mindenképpen ajánlott a szakember általi beüzemelés. A minőségi és a megfelelően beüzemelt szén-monoxid érzékelő biztonságot nyújt otthonának és családtagjainak! Keressen minket és garantáltan nem fog csalódni a színvonalas munkavégzésben!