Lakásvásárlás elött mire figyeljünk?

Fűtésszerelés szempontjából mindenképp figyelnünk kell néhány tényezőre egy lakás megvásárlása előtt. A szakember által adott tanácsok egy lakásvásárlás előtt sok bosszúságtól és fejfájástól kímélheti meg az embereket.

A gépészeti szempontok megfigyelése

Elsőként érdemes felmérni, hogy vajon mennyire lesz szüksége fűtésszerelésre, azon belül radiátor cserére vagy szerelésre, de esetleg szóba jöhet a központi fűtés cseréje vagy szerelése is. Laikusként talán nehéz lesz ezt megítélnie, de egy próbát megér. Indítsa be a központi fűtést és ha bármilyen gond lenne a fűtéssel kapcsolatban, ott már szakember beavatkozását igényel a helyzet. Amennyiben működik a rendszer, akkor sem dőlhetünk hátra, mert bizonyos teendők még így is szükségesek lehetnek, de lényegesen kevesebb pénzbe kerül. Mindkét esetben érdemes kihívni egy felmérésre a szakembert, hogy a későbbiekben, a lakás megvásárlása után, ne bánjuk meg a dolgot, mivel egy központi fűtési rendszer cseréje nem olcsó mulatságnak számít.

Ha mégis magunk szeretnénk felmérni a helyzetet az alábbiakra célszerű odafigyelnünk. Először is figyeljük meg a radiátorok állapotát. A rozsda sokat elárul az állapotukról, ezért vegyük szemügyre aprólékosan a radiátorokat. Ha van csepegés a csőrendszeren, akkor az is árulkodó jel lehet, hiszen csővezeték csere ajánlott. A csepegés a kazánok és cirkó környékén is sokat elárulnak a rendszer állapotáról, így ezt is ellenőriznünk kell. Figyeljük meg a fűtési rendszerhez felhasznált csövek típusát. Acél cső, réz cső vagy ötrétegű műanyag cső esetében is fontos, hogy milyen az állapotuk. Amennyiben acél csövet használtak fel a fűtési rendszerhez, nagy a valószínűsége, hogy régebbi beüzemelésről van szó, így ebben az esetben érdemes szakembert hívni, hogy alaposan fel tudja mérni a csövek állapotát. Forduljon hozzánk bizalommal, ha fűtési rendszerek felméréséről vagy javításáról van szó! Bennünk garantáltan nem fog csalódni!