Útmutató a konyha melegen tartásához a hideg időben is

A konyhákat egyre inkább a modern otthonok szívének tekintik. Olyan hely, ahol sokan ülnek le enni, ahol főzünk, egyes helyeken az asztal körül vacsorázunk, és olykor szórakoztatjuk családunkat és barátainkat. De annak ellenére, hogy a családi élet központja, a konyhák fűtése gyakran problémások és egyenesen nehezen megoldhatónak bizonyulhat.

Tippek a konyha melegen tartásához

Mivel a fűtési rendszerek, a munkafelületek és a különféle készülékek sok falfelületet igényelnek, a konyha számára tökéletes fűtési megoldás megtalálása – és annak kiválasztása – komoly feladat lehet. A modern fűtőtestek mindenféle alakban, méretben, különféle színben és anyagban kaphatók, amelyek segítenek a konyhákban gyakran szűk és trükkös helyekre való elhelyezésben, ahol minden aprócska hely értékes. A függőleges dizájn radiátor nem csupán intelligens fűtési megoldás egy nagy konyha/étkező számára, de ugyanúgy működik egy kisebb konyha esetében is. A radiátor stílusa, alakja és színe mellett komolyan meg kell fontolnia annak meghatározását, hogy hova kellene elhelyezni a konyhában és ahhoz kell igazodnia, hogy egyenletes és állandó hőt teremtsen.

A radiátorokat általában az ablakok alatt helyezik el, hiszen itt egy konvekciós huzat jön létre, amely elősegíti a hő elosztását a radiátorból a helyiségbe és az egész épületbe. Ha van egy kis szabad hely a konyhában egy ablak alatt, a radiátor telepítése ideális lehetőséget kínál. Van azonban néhány hely, ahol elkerülendő a radiátor behelyezése, még akkor is, ha úgy érzi, hogy ez az egyetlen megoldás, ahova fel lehet szerelni. Például, ha radiátort helyez el a hűtőszekrény vagy a fagyasztó mellett, nagy hiba, mivel a hűtőszekrény megszabadul a maradék hőtől a készülék hátulján lévő kondenzátoron keresztül. Ha egymás mellé helyez egy radiátort és egy hűtőszekrényt, akkor számíthat arra, hogy a hűtőszekrény lassabban működik, több energiát és több pénzt igényel a működtetése, hogy a tartalma hűvös maradjon.