Hogyan készítsük fel otthonunkat a téli szezonra?

Megérkezett az ősz és lassan jönnek az ünnepek is, így már lassan érezhetjük, hogy az esték lassan sötétebbek és hidegebbek lesznek, mint nyáron voltak. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány gyors feladatot, amelyeket akár a hétvégén is elvégezhet, hogy készen álljon otthona az őszre és ami még fontosabb, a téli szezonra.

Fontos tennivalók a ház körül

A radiátor szellőztetése egy nagyon egyszerű, ugyanakkor hasznos munka, amit megtehet anélkül, hogy bármit is fizetnie kellene. A szellőztetés nemcsak biztosítja, hogy a radiátorok kényelmesen és melegen tartsák lakását ezen a télen, de a radiátorok hatékonyságának növelésével pénzt takaríthat meg az a számlákon. Ha még soha nem végzett szellőztetést, akkor a blogunkban útmutatót is találhat ezzel kapcsolatban. Ha a fűtés teljesen fel van kapcsolva és a radiátorok alján hideg részt észlel, ez azt jelentheti, hogy levegős a radiátor vagy iszap képződött a rendszerben. Az iszap megakadályozza a forró víz megfelelő áramlását, így azt is megakadályozva, hogy a radiátorok eléggé felmelegedjenek, amikor a legnagyobb szükség van a fűtésre. A radiátorokat tehát megéri fűtési szezon előtt kitakarítani, szellőztetni.

Igényeljen kazánkarbantartást mielőtt késő lenne! A szakember egyszerűen megállapítja, ha probléma adódna a kazánnal és el is hárítja azt, ha szükséges. Ha bármilyen probléma merül fel a kazánnal, sokkal jobb, ha ezt most megtudja, mint később a legnagyobb hideg közepén. Töltsön el egy kis időt a csövek gondozásával, és nem kell aggódnia, hogy az év későbbi szakaszában befagynak és károsodnak. A csövek szigetelése nem csak a fagyás ellen hasznos, de csökkenti a melegvizes-csövek hőveszteségét is. A csőszigetelés könnyen felszerelhető és megtalálható minden barkács-áruházban. Ha van külső csapja, ne felejtsen el rá is “kabátot” tenni. Hívjon egy szakembert, hogy ellenőrizze otthonának biztosítékát és vezetékeit, mielőtt megjön a tél. Különösen akkor, ha van egy elektromos radiátor, vagy ha elektromos padlófűtés-rendszer van otthonában. A felsoroltak mellett az ajtók és ablakok szigetelésére is érdemes odafigyelni.