Amit érdemes tudni a radiátorokról!

A hidegebb hónapokban bizony sor kerül arra, hogy bekapcsoljuk a fűtést a lakásban. Napjainkban már számos különféle fűtésrendszer létezik, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei.

Hozzunk jó döntést, amikor radiátort vásárolunk!

Sokan vannak, akik úgy döntenek, hogy radiátoros fűtést szerelnek a lakásba. Ilyenkor természetesen felmerül a kérdés, hogy milyen is legyen az a radiátor. Legyen szó alumínium vagy acéllemezből készült radiátorról. Ez nem az egyetlen kérdés, ami felmerül a választás során, hiszen manapság már úgy alakítjuk ki otthonunkat, hogy egymással harmonizáló lakberendezési tárgyak, bútorok kerüljenek a lakásterekbe. A radiátorok esetén van lehetőségünk a választásra és az egyedi kialakításra egyaránt. Természetesen az elsődleges funkció, hogy megfelelő hőérzetet biztosítson a lakótérben. Tervezéskor tehát fel kell mérni a szoba méretét, és a fűtési rendszer adottságait is.

Sokan nem is gondolnák, de számos olyan trükk van, amikkel növelhető egy radiátor fűtéshatékonysága, például a radiátorok mögé ragaszunk a falra alufóliával kasírozott 3-5 mm vastag hőszigetelő réteget. Egyre inkább elterjedté válnak a vertikális kialakítású radiátorok, ami a legjobb választás, ha kevés a hely az adott térben. Ezekből a modellekből is többféle színű, kialakítású közül választhatunk. A fürdőszobai radiátorok kiválasztásánál mindenképp vegyük figyelembe a szárítási funkciót is. Például, hogy hány törölközőt szeretnénk ráakasztani, stb. A fürdőszobákban még a fényes és általában fehér típusúak a népszerűek, de kiugró extrémitásokkal ellátott radiátorokkal is egyre inkább találkozhatunk. Ne feledjük, hogy a radiátorok nemcsak egy fűtésrendszeri eszközök, hanem esztétikai szerepük is van és szebbé varázsolhatják otthonunkat. Vásárlás előtt azonban nem árt kikérni egy szakértő véleményét is, hogy biztosan a legjobb típusra essen a választás.