Közeleg a tél, készítsük fel fűtési rendszereinket a szezonra!

A téli hónapokban, bizony nagyon fontos, hogy az otthonunkban jól működjön a fűtési rendszer és ne kelljen azzal kezdeni az első hideg napokat, hogy fűtésszerelő után telefonálunk.

Ne fázzunk télen otthon!

Minden családi házban, lakásban, irodában, üzlethelyiségben egy nagyon fontos szempont a fűtés. Mindenki kellemes meleget szeretne otthonában és a legjobb ha mindez még pénztárcabarát is. Ezzel kapcsolatosan természetesen rengeteg kérdés felmerül. Hogyan alakítsuk ki a rendszert? Milyen megoldást válasszunk? Melyik az a fűtésrendszer, amelyik a legtartósabb? stb. Arról nem is beszélve, hogy napjainkban már rengeteg megoldás létezik mindenre. A költséghatékony megoldások sokaknál fontos szempontot jelentenek, és miért ne válasszuk az olcsóbb, energiatakarékosabb, hatékonyabb, modernebb fűtési megoldásokat. Nem szabad elfelejteni azonban azt sem, hogy milyen sokat számít, ha egy épületnek jó a hőszigetelése, hiszen ekkor a fűtésre elhasznált energiának akár az 50-75%-át is megtakaríthatjuk.

Fűtési rendszer

Fűtési rendszer

Számos hőleadó létezik, azonban a leggyakrabban radiátorokat használunk. Érdemes megfontolni az úgynevezett felületi hőleadókba való befektetést, mint például a padlófűtés, mennyezetfűtés, falfűtés, melyek sok előnnyel bírnak és nem utolsó sorban nagyon költséghatékonyak is.  Ne feledjük, hogy mennyire fontos a fűtésrendszer fűtőtesteinek, valamint szerelvényeinek ellenőrzése és karbantartása során ellenőrizni kell a gyújtólángot, illetve azt, hogy szivárog-e valahol a rendszer. Ilyenkor mindenképp ajánlott, ha szakemberhez fordulunk, ugyanis ha valami gond van és meg kell szerelni valamit, akkor szerelőre van szükség. Jó, ha már a téli időszak előtt hívunk egy szakembert, aki leellenőrzi a fűtésrendszerünket. Ha estleg ki szeretnénk cserélni a lakásban a fűtésrendszert, vagy éppen épülő házunkban szeretnénk felszerelni azt, akkor rengeteg időt spórolhatunk meg azzal, ha szakembert hívunk, aki felméri a feléri a terepet és segít a döntés meghozatalában.