Az elektromos padlómelegítés előnyei a fürdőszobában

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az elektromos padlófűtés és már nem csak a nappalikban, hálószóbákban, de a fürdőszobákban is. Szerencsére a piacon számos márka és típus képviselteti magát, így ha a fürdőszobai padlófűtésre esik a választás nem lesz nehéz dolgunk.

Miért előnyös a fürdőszobai padlómelegítés?

Számos előnnyel jár a padlófűtés, de mielőtt ezekre kitérnénk lássuk melyek azok a tévhitek, amelyek egyértelműen nem igazak. A legfontosabb, hogy mivel a fürdőszobáról van szó és nedves környezetről sokan teszik fel a kérdést, hogy mennyire biztonságos. Nos, a fűtőszőnyeg a padló alá kerül, ahol elméletileg nem is lenne szabad találkozzon a nedves környezettel, így ez a tévhit nemigazán állja meg a helyét. Minden a szakembereken múlik. Amennyiben a megfelelő módon és a megfelelő építkezési termékeket felhasználva van letéve a padlófűtés, nem lehet ilyen jellegű gond. A másik tévhit, hogy saját kezűleg is elvégezhető a fűtőszőnyeg lerakása. Ezt a részét is meg kell cáfolnunk, mivel nagyon fontosak az előkészületek és a szakszerű munka is. Sok pénzünkbe kerülhet a szakszerűtlen munka, de nem utolsó sorban akár veszélyes is lehet, ha saját kezűleg próbáljuk meg letenni.

A padlófűtás előnyei a fürdőszobában szinte ugyanazok, mint egy átlagos nappaliban, egy dolgot kivéve, hogy itt ugye sokkal nagyobb hőérzetre van szükségünk, mivel fürdés vagy zuhanyozás is történik. Ez egy olyan fűtési rendszer, amely egyenletes meleget biztosit a fürdőszobában, így egy fürdés után is kellemes a hőérzet. Egyes fűtőszőnyegek, akár az épített zuhanyzó alá vagy a falai alá is beépíthetők. Lényegesen nagyobb a komfortérzetünk, ha be van építve az elektromos padló fűtés és a penészesedési problémákról feledkezzünk meg, hiszen ha megfelelően van kialakítva a fürdőszoba, az egyenletes fűtés tökéletesen rásegít a penészesedés elleni harcban.