Azon gondolkodtál, hogy lecseréld a bojlerodat? – Jó helyen jársz, ha útmutatót keresel

Mindketten tudjuk, hogy a bojlervásárlás nem egy becsukott szemmel történő tevékenység, szóval itt van ez a leírás, ami segít neked abban, hogy különböző szempontok alapján jó döntést hozhass.

Először is mi okok indokolhatják egy bojler cseréjét?

A bojlered a továbbiakban nem működik hatékonyan:

A régi rendszerek elavultságuk miatt a mai követelményeknek már nem felelnek meg, hatékonyságuk jóval elmarad a korszerű egységekétől, ami bizony mérhető pénzbe kerül hosszútávon. Továbbá az évek múlásával csökken a hatékonysága a szerkezetnek, könnyen lehet, hogy a mai standard egységnek megfelelő bojlerhez képest a régi típus 60% hatékonyságot tudott annak telepítésekor, majd ez csökkent az évek elteltével, arról nem is beszélve, hogy a régi sokkal komolyabb biztonsági kockázatokat hordoz magában.

A bojlerodnak túl gyakran szükséges már a javítás és továbbá nincsen garancia alatt az egység

Sajnos mind minden az életben, a bojlerok is elöregednek, elhasználódnak, és ha már nincsen garancia, a javítás lehet drága, gazdaságtalan. Ebben az esetben is érdemes lehet búcsút inteni a réginek, és köszönteni az újat.

A bojlerod veszélyes vagy nem javítható, megszűnt alkatrészforgalmazás

Ebben az esetben is szükséges a csere.

Nos amennyiben új egységre van szükség, milyen bojlert érdemes vennünk, merül fel bennünk a kérdés.

Kombinált bojlerek:

A kombinált bojlereket gyakran kombi bojlereknek hívják a köznyelvben, funkcióját tekintve akkor lép működésbe, amikor kinyitja valaki a csapot, szóval nincsen víztartálya, ahol folyamatosan 24 órán keresztül melegen kellene tartania a tárolt vizet. Ez nagyon hatékonnyá teszi ezt a rendszert, viszont velejárója, hogy nem azonnal jön a melegvíz a csap megnyitása után.

Általános tartályos bojlerek:

A bojler egy jelentős részét egy víztartály alkotja, amiben általában 50-80 vagy 100 liter vizet tárol, illetve tart folyamatosan magas hőfokon. Ez folyamatos energiaigényt jelent, viszont azonnal rendelkezésre áll a kívánt hőfokú víz. Amint kifogy a rendszerből az adott kapacitás, már csak a pillanatnyilag felmelegíthető víz fog kijönni belőle, ami messze el fog maradni a bojleren beállított hőfokhoz képest.

És a végére a legfontosabb kérdés, mennyibe fog kerülni?

Az ár sok mindenen múlik, például a bojler típusán, illetve a márkán, továbbá hogy mekkora teljesítményűt szeretnénk venni, mivel különböző méretű házhoz, illetve különböző igényekhez különböző igénybevételekhez más és másfajta rendszerekre van szükség, így sajnos árat nem lehet mondani rá, viszont mindenképpen érdemes szakértő segítségét igénybe venni.