Biztonságos és takarékos fűtés? Ellenőriztesse már most!

Szeretné biztonságban tudni családját és saját magát a fűtési szezonban? Nem lehet elégszer hangsúlyozni a gázkészülékek időben, szakemberrel történő átnézetésének fontosságát. Sajnos még mindig nagyon sokat hallani a téli időszakban a hibás készülékek okozta balesetekről, melyek akár halálos kimenetelűek is lehetnek.

S hogy mit lehet tenni a maximális biztonság érdekében? Elsősorban ne próbálkozzon a házilagos javítással, tisztítással, hiszen ez mindenképpen hozzáértő kezeket követel meg. Másodsorban nem érdemes a fűtésszezont megvárni az ellenőriztetéssel, hiszen a szerelők akkortájt igencsak túlterheltek, és inkább kerülendő, hogy ellenőrzés hiányában kapcsoljuk be a hidegben a fűtést. Célszerű előre gondolkodni, és akár már szeptember végén kihívni a gázszerelőt.

Megéri átgondolni, hogy rendben van-e minden a konyhai gáztűzhellyel, hiszen ha bármi gond észlelhető, így egy kalap alatt elintézhető a probléma. A gázkészülékek átnézetése nem csak azért fontos, hogy a baleseteket elkerüljük, hanem a takarékos fűtés apropóján is. Az elkoszolódott rendszer kisebb hatékonysággal működik, aminek végül a rezsi láthatja kárát. Forduljon időben szakemberhez, és nézesse át a gázkészülékeket!