Pelletfűtés: a környezetbarát fűtési megoldás

A környezettudatosság egyre fontosabbá válik napjainkban, hiszen egyre égetőbb kérdés Földünk megóvása. Ezzel együtt várható és elvárható is, hogy elerjedjenek a különféle környezetbarát fűtési megoldások is, amilyen a pelletfűtés is, mely nem csak kíméli a levegőnket és a környezetet, de gazdaságos megoldás is, hiszen a fűtőanyag is olcsóbb, mint a gáz, a szén vagy éppen a kőolaj.

A pelletfűtés során a pellet elégetésével jön létre a hő, mely egy fűrészporból, faforgácsokból, tehát 100% természetes alapanyagokból készült granulátum. Hozzáadott kötő- vagy ragasztóanyagot sem tartalmaz, hiszen ekként szolgál a fában megtalálható lignin is. Égése során csak annyi széndioxidot bocsát ki, amennyit a fa élete során felvett. Így nem járul hozzá az üvegházhatás kialakulásához. Ha mi is szeretnénk áttérni egy ilyen környezetbarát megoldásra, akkor is több megoldás közül választhatunk, hiszen léteznek pelletkazánok, de akár pelletkandallót is berakhatunk az otthonunkba.

Természetesen ezek között is találhatunk eltérő típusúakat, hiszen vannak már olyan pelletkazánok is, amelyeket akár mobiltelefonról is működtethetünk, vagy éppen automatikusan kapcsolnak ki és be. Tehát, akinek a kényelem fontos szempont a fűtési rendszer kiválasztása során, az is tud olyat választani, amely minden szempontból megfelel majd.