Gáztűzhely üzembe helyezése: mire számítsunk?

Egy modern konyhába modern tűzhely is dukál. Hiszen ki szeretne elavult, régi berendezésen főzni napról-napra az egyébként talán vadonatúj, gyönyörű konyhájában? A modern tűzhely kiválasztása azonban több kérdést is maga után von, hiszen ha ilyenkor egy gáztűzhelyre esik a választásunk, akkor számos további kiadásra, procedúrára is számítanunk kell.

Sokan talán úgy gondolják, hogy miután megveszik a gáztűzhelyüket, elég azt beszereltetniük egy jó szerelővel, és már indulhat is a sütés-főzés. Azonban ez nincs teljesen így. Amennyiben ugyanis addig nem ilyen jellegű berendezést használtunk a konyhában, számos egyéb kívánalomnak is megfelelővé kell tenni a helyiséget. Egy gáztűzhely esetén például biztosítani kell az égéstermék-elvezető készüléket is, tehát mindenféleképpen be kell szereznünk egy szagelszívót, melyet aztán úgy kötnek be, hogy ha bekapcsoljuk a tűzhelyünket, akkor az is működésbe lép.

Ezen felül pedig a friss levegő áramoltatását is biztosítanunk kell. Amennyiben pedig esetleg új, modern és légmentesen záró ablakokkal rendelkezünk, akkor ez a konyhánkba történő lyukak fúrását jelenti, amelyen keresztül friss levegő kerülhet be az otthonunkba. Lássuk be mindez előre nem várt költségeket jelent, így mindenféleképpen vegyünk számításba mindent, mielőtt a gáztűzhely mellett tennénk le a voksunkat!