Csatornafűtés – Létezik!

Igen, jól olvasta. A csatornafűtés egy létező dolog, bár sokan feleslegesnek találják. Elvégre ki hallott már arról, hogy a csatornát fűteni kell? Először is tisztázzuk, hogy nem a szennyvíz csatorna fűtéséről van szó, hanem az eresz csatorna fűtéséről, így, ha végig gondoljuk, nem is olyan értelmetlen dolog.

Vannak az életben olyan dolgok, találmányok, melyek elsőre teljesen értelmetlennek tűnnek. A csatornafűtés nem ilyen. Talán Ön is találkozott már olyan figyelmeztető táblával, ami arra hívta fel a figyelmet, hogy az ereszről lógó jégcsapok életveszélyesek lehetnek a járókelőkre nézve. A tél egy csoda szép évszak, azonban az eresz szempontjából nem sok jót tartogat. Nem csak a lelogó jégcsapok jelenthetnek problémát, hanem az eresz csatorna fagyása is. Mindezeket végig gondolva, már nem is tűnik butaságnak vagy úri hóbortnak az eresz csatorna fűtése. A csatornafűtést úgy tudjuk jellemezni, mint egy speciális hó- és jégmentesítő rendszert, ami hatékonyan hárítja el a tél ereszcsatornákat fenyegető hatásait.

A csatornafűtés által megakadályozható a csatornában kialakuló jégdugó. Abban az esetben, ha a jégdugó megakadályozza a víz folyását, akkor a víz nem tud elfolyni. Azonban mindannyian tudjuk, hogy a víz nem egy összenyomható dolog, így valahova muszáj elfolynia. Ez pedig a ház oldala lesz, ami komoly károkat okozhat. A ház fal elázása a vakolat sérülésével jár, rosszabb esetben akár be is szivárog a falba, ami a penész megjelenését idézheti elő. Arról már nem is beszélve, hogy a hó olvadása, majd visszafagyása akár a tetőben is komoly károkat okozhat. A korábban említett, ereszről lelógó jégcsapoktól sem kell tartani csatornafűtés által. Különösen abban az esetben veszélyesek, ha magasan vannak. Nem csoda, hogy ekkor a járókelők is szinte imádkozva sétálnak el a ház előtt vagy inkább kerülnek egy nagyot. A csatornafűtés egy kiváló lehetőség a fentebb említett problémák orvoslására!