Csökkentse a számlákat: tippek a radiátorhoz

Az időjárás egyre hidegebb, de ez nem jelenti azt, hogy égig érő energiaszámlákat kell fizetnie. Íme a legjobb tippjeink az otthoni melegedéshez a drága számlák nélkül.

Szuper tippek

A további rétegek felhelyezése melegíteni fog, hogy ne kelljen olyan sokat fűteni. Ez jelenthet további ruházatot vagy akár takarókat, plédeket is. Miután a konyhában sütött, tartsa nyitva a sütőajtót így az egész konyhát felfűti majd. Számos energiaszolgáltató ingyenes szigetelést biztosít, ha bizonyos előnyöket élvez. Az üreges falszigeteléssel több ezer forintot spórolhat, attól függően, hogy milyen otthonban él. Az idősebb házak függesztett padlóval valószínűleg több hőt engednek ki a padlóról, ezért érdemes megvizsgálni a padló alatti szigetelést. Az új épületeknél a polisztirol szigetelés általában néhány centiméterrel a beton padló felülete alatt van, de akkor is helyezhet el szigetelést, ha ennyivel többet szeretne megtakarítani a fűtésen.

Ezt úgy teheti meg, hogy a szőnyeg vagy a padlóburkolat alá szigetelő réteget, például farostlemezt vagy polifoamot ad. Alternatív megoldásként elvégezheti a padlószigetelést, ha van egy nyílása, amely lehetővé teszi, hogy bejuthasson a padlólemezek alatti csúszó térbe. Vagy sok gondot takaríthat meg azzal, ha valakit megbíz a feladattal, hogy szigetelést helyezzen fel. Ha van egy termosztátja, amely mobil eszközökhöz csatlakoztatható, akkor egy termosztát alkalmazás valóban hasznos lehet az Ön számára. Valószínűleg látta a Hive hirdetéseit, az animációval és a bosszantóan csicsergő mondókával, amely hozzá tartozik. A Hive – amely tartalmaz egy fizikai termosztátot, egy vevőt, amely kommunikál a kazánnal, és egy hubot, amely mindezt az internethez köti – vezérelhető a számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon található alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás megmondja, hogy milyen hőmérsékletű az otthona, és lehetőséget ad a változtatásra.