Házi konvektoros melegítő berendezések

A tél az év leghidegebb szezonja, és sok embernek felmerül a kérdése a lakás fűtéséről. Számos különféle fűtési rendszert használnak erre a célra, de a mai cikkben arra összpontosítjuk figyelmünket, hogy milyenek pontosan az ilyen otthoni fűtőtestek, elektromos konvektorok.

Konvektor melegítés

Mi az a konvektor fűtés? Az elektromos hordozható konvektor fűtés olyan háztartási készülék, amelyet a helyiségek elektromos fűtésére terveztek. Hogyan működik a konvekciós fűtés? Az elektromos konvektor működésének fő elve a következő: a meleg levegő felfelé emelkedik, és hideg levegővel helyettesíti az elektromos fűtőelemekből történő fűtés eredményeként (a légkonvekció elve). Az elektromos konvektorok teljesítménye 500 és 3000 watt között van. Ez nagyjából összehasonlítható a vasalók erejével. A fűtés potenciális területe, és ami nagyon fontos, a fűtés költsége a teljesítménytől függ. Az elektromos konvektorok ilyen típusúak lehetnek elhelyezés szerint: padló, fal vagy univerzális.

Egy speciális lábakon álló padlóra szerelt elektromos konvektor fűtőtest nagyon gyakori. A falra szerelt konvektorokat speciális konzolok segítségével szerelik fel a falakra. Az univerzális elektromos konvektor padlóra és falra is egyaránt telepíthető. Vannak beépített fűtőberendezések is, amelyek a szoba padlójára vannak felszerelve, de nem túl gyakoriak. A hőszabályozó (termosztát) egy olyan készülék, amelyet a konvektor fűtési hőmérsékletének szabályozására és fenntartására terveztek. A speciális érzékelőknek köszönhetően a termosztát segít a készülék be- és kikapcsolásában a fűtés beállított hőmérsékletétől függően. Az elektromos konvektorok termosztátjai lehetnek mechanikusak és elektronikusok. A mechanikus termosztát megbízhatóbb és egyszerűbb. Az elektronikus termosztát működőképesebb, lehetővé teszi a fűtés hőmérsékletének pontos szabályozását.