Dugulások megelőzése: egyszerűbb, mint gondolná!

Az ingatlanokban előforduló dugulások nem válogatnak. Mindegy, hogy új építésű ingatlanról van szó, vagy egy régi típusról, a dugulás bárhol előfordulhat. A csövek elzsírosodása egyébként is természetes folyamat, de a problémára rásegíthet az, ha nem megfelelően használjuk a szanitereket.

A szakemberek is gyakran felhívják a figyelmet arra, hogy bizony a  túl sok mosogatószer, mosópor, tusfürdő olyan habot és ezzel együtt gátat képez a rendszerben, amelyben megülnek a szennyeződések, s máris makacs dugulással találhatjuk szembe magunkat. Mit tehetünk tehát annak érdekében, hogy a sok bosszúságot okozó dugulások elkerüljenek bennünket?  A heti rendszeres takarítás alkalmával érdemes a lefolyóba önteni valamilyen duguláselhárító folyadékot.

A természetes megoldások kedvelői számára az ecet javasolt, amely ráadásul a rendszert sem károsítja, és sokkal olcsóbban kihozható, mint a méregdrága vegyszerek. Fontos, hogy figyeljünk arra, mi kerül a lefolyóba. Az ételmaradékoknak, a használt olajnak semmiképp nem ott van a helye, de a toalett sem egyfajta szemetes, ahol bármit le lehet húzni. Ha mégis előfordulnának dugulások, akkor megéri szakembert hívni az elhárításra. Amennyiben az első néhány házilagos próbálkozás nem bizonyul eredményesnek, úgy mindenképpen célszerű profira bízni a munkát, ellenben többet árthatunk, mint használhatunk.