Mágneses ciklonszűrő a fűtési rendszerben

A mágneses ciklonelvű iszapelválasztók egy rendkívül erős mágnest tartalmaznak, ez a mágnes pedig megfogja a mágnesezhető részecskét, a ciklon elvű kialakítás pedig egy szívóhatást fejt ki, amelynek segítségével a szennyeződések a helyes irányba haladnak majd.

Az újabb kondenzációs készülékekben már csak olyan szivattyút találunk ami mágneses, így rögtön szembetűnik, hogy ez a mágneses ciklonszűrő egyszerre két komolyabb alkatrészt is megvéd, de a mai rendszerek már nem csak ezt az egy szivattyút tartalmazzák, hanem többet is. A ciklonszűrő beépítése tehát nagyban kíméli a pénztárcákat, valamint a környezetet is, hiszen kitisztítja a fűtési rendszert, és ha a fűtési rendszer tiszta marad, akkor kevesebb áram, illetve gáz használódik el, mint akkor, ha fűtési rendszere nem rendelkezik ilyen mágneses megoldással.

Ha ilyen mágneses ciklonszűrőt szeretne vásárolni, mindenképpen hívjon egy szakembert, hogy ő szerelje be, hiszen egy tapasztalt szerelőnek megvannak a megfelelő eszközei ehhez. Bár ez az elem szinte villámgyorsan beszerelhető, így is igényel szakértelmet és több éves tapasztatalatot, tehát ne bízza a véletlenre, hívjon egy szakképzett szerelőt!