Olajradiátor helyett fűtőpanel?

Az olajradiátorok sokkal lassabban fűtenek, ráadásul a vezérlésük is sokkal pontatlanabb, mint egy modern, korszerű elektromos radiátor vezérlése, amely elektromos termosztáttal rendelkezik. Az olajradiátor, bár tárolja valameddig a hőt, viszont nem olyan mértékben, hogy a megtakarítás lehetséges legyen.

Az igazi megtakarítást akkor érheti el, ha elektromos fűtőtestet használ, és ha azt csak akkor kapcsolja be, amikor ténylegesen szüksége van rá. A modern elektromos fűtőtestek a konvektor alján mérik a hőmérsékletet, és léteznek olyan típusok is, amelyek 0,1 Celsius fokos pontossággal tartják a hőmérsékletet. Ha olajradiátort választ, akkor pénzügyileg jobban jár, hiszen az sokkal olcsóbb, viszont egy korszerű fűtőpanellel hosszútávon sokkal jobban jár és kifizetődőbb lehet, hiszen többet lehet vele megtakarítani.

Olajradiátor helyett tehát érdemesebb egy elektromos termosztáttal, megnövelt hőleadású fűtőbetéttel rendelkező elektromos konvektort beszerezni, és meglátja, hogy ezzel rendkívül jól járhat. A fűtőpanel felszereléséhez mindenképp érdemes egy szakképzett szerelőhöz fordulni, aki kedvező áron összeszereli önnek az egész berendezést, és így sokkal biztonságosabb is, mintha saját maga szerelné azt össze.