Szuez szifon tisztítása

Sajnos minden ember életében eljön az a pillanat, amikor saját maga kell kitakarítsa a szifont, ami valószínűleg a világ leggusztustalanabb munkája, de egyszer ezt is el kell végezni. Az is igaz viszont, hogy ha legalább kéthavonta tisztítaná, akkor nem gyűlne benne össze annyi szennyeződés, és kevésbé lenne gusztustalan.

A szuez szifon, vagy más néven a padlóösszefolyó sajnos gyakran okoz problémákat, így az az első dolga, hogy eltávolítja a bűzelzáró dugókat, hiszen ha ezek egyszer kijöttek, akkor onnantól kezdve könnyű lesz kitakarítani a szifont is. Amikor már a szifon mosására kerül a sor, használjon erős vízsugarat, ami lehet akár slag vagy tusolócső is.

Az is megtörténhet, hogy hiányzik a szag elzáró dugó a padlóösszefolyóból, ilyenkor ezt érdemes mihamarabb pótolni, mert ha ez nem történik meg, akkor szörnyű bűz keletkezhet a lakásban. Amennyiben a szuez szifonban akkora a dugulás, hogy nem tud vele egymaga megbirkózni, mindenképp forduljon egy szakképzett szerelőhöz, aki több éves tapasztalattal rendelkezik, akinek megvannak a megfelelő eszközei és aki majd megoldja a problémát, akár egy szempillantás alatt is, így pedig önnek a kisujját sem kell mozgatnia mindezért.