Hány féle elektromos fűtés létezik?

Hideg téli estéken ki ne szeretne egy jól fűtött lakásban nyugovóra térni? A fűtésnek nagymértékben hozzájárul az ember komfortérzetéhez, így ez azon kevés dolgok közé tartozik, amelyeken igazán nem érdemes spórolni.

Az ember sokszor saját magát hajlamos elhanyagolni, azonban annak bizonyára senki nem örülne, ha szerettei, gyermekei éjszakánként dideregnének. Manapság számtalan fűtési forma létezik, ezek közül természetesen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A központi fűtéssel például az a gond, hogy mi a legkevésbé sem tudjuk azt befolyásolni, és ha épp valamilyen csőmunkálatok zajlanak a közelünkben, akkor akár hetekre is meleg víz, illetve fűtés nélkül maradhatunk.

Napjainkban egyre elterjedtebbek az elektromos fűtési típusok. Az egyik ilyen módszer az úgynevezett konvekciós fűtés, amely az utóbbi években egyre népszerűbbé vált. Ezek a fűtőtestek felmelegítik a rajtuk keresztülhaladó levegőt, amely ezt követően felfelé száll. Ennek alkalmazása tömbházakban javasolt inkább, ugyanis egy olyan épületben, amely megvan akár három méter is, nem bizonyul különösebben hatékonynak. Az infrafűtés esetében a szerkezet a napsugár segítségével működik.

Léteznek még ezen kívül egyéb fűtési módszerek, ilyen többek között a hőtároló elektromos radiátor, valamint a légfűtés.