Eldugult a WC csésze? Itt a megoldás!

Talán semmi sem kellemetlenebb attól, amikor az otthonunkban található illemhelyiség eldugul. Ugyanis ekkor nem tudjuk elvégezni megfelelően a mindennapi teendőinket és ez teljesen felboríthatja a napunkat, fontos a gyors, és megbízható duguláselhárítás.

Egy eldugult WC esetén legelőszőr a szerelő jut eszünkbe, mint megoldás. Viszont azzal is számolnunk kell, hogy egy-egy szerelő esetén akár napokat is várhatunk a kiérkezésre, arról nem is beszélve, hogy milyen borsos árat kell fizetnünk érte. Mielőtt ezt a megoldást választjuk érdemes pár olyan otthoni praktikát kipróbálnunk, melyek biztos megoldást igének. Az első lépés a probléma elhárítás irányába, hogy elsődlegesen próbáljuk meg kitalálni, hogy mi okozhatja a dugulást. Hiszen a fürdőszobában sokszor előfordul, hogy véletlenül olyan kis apróságok eshetnek a WC csészébe, melyek nem tudnak megfelelően, vagy egyáltalán feloldódni és dugulást okoznak. Ezekkel szemben nem járhatunk el másként, mint megpróbálni kimozdítani a helyéről és kihalászni. Melyre nagyon jó megoldást nyújt a kis kézi pumpa.

Mi okozhatja a dugulást?

Viszont dugulást okozhat még higiénia eszközök, nedves törlőkendő, stb. Ilyen dugulások esetén alkalmazhatunk különféle tisztítószereket, viszont ezek használatát nagyon komolyan kell vennünk és az utasítás szerint kell eljárnunk, ugyanis a túlzott használatuk még nagyobb problémák okozhat. A legjobb megoldásnak a sósav alkalmazása bizonyul. Amely annyira erősnek bizonyul, hogy a legcsúnyább szennyeződéseket is eltávolítja. Amennyiben elsőre nem sikerül, akkor ismételjük meg még 1-2 alkalommal. Ám nem szabad, hogy túlzásba vigyük a használatát, vagyis rendszeresen ezt alkalmazzuk a lefolyó tisztántartására, ugyanis az erős hatásának köszönhetően miatt a csöveket is megrongálhatja. Amennyiben a házi praktikák nem segítenek, akkor ideje szerelőt hívni, ugyanis akkor komolyabb dugulással állunk szemben.