Ezért kell rendszeresen karbantartani a cirkót!

Magyarországon jellemzően a legtöbb otthonban valamilyen gázfűtéses megoldás található meg. A legtöbb ilyen készülék cirkó segítségével üzemeltethető.

Az, hogy az emberek nagyobb hányada ma már a gáz tüzelésű rendszerek mellett dönt az teljesen érthető, hiszen az mellett, hogy sokkal kényelmesebb, még tisztább megoldásnak is nevezhetjük. Ugyanis tehermentesek lehetünk az felül, hogy nem kell a tűzrevalóról gondoskodunk, illetve a hosszú munkanapok mellett sokkal jobb megoldásnak bizonyul, hogy a termosztát segítségével beállíthatjuk a kiválasztott hőfokot és nincs is rá több gondunk. Annak érdekében, hogy ezt a kényelmet sokáig élvezni tudjuk nagyon fontos, hogy egy fűtésszerelő a cirkókat rendszeresen karbantartsa, hiszen csak is így kerülhetjük el az esetleges problémákat. Ugyanis a sok pozitívum mellett azért el kell mondanunk, hogy negatívumok is vannak, melyek a legtöbb esetben a cirkó kapcsán jelentkeznek.

Miért fontos a karbantartást?

Az éves karbantartás és felülvizsgálás nagyon fontos, ugyanis így elkerülhetjük az esetleges gázszivárgást, a kazán túlforrósodását, stb. Amennyiben ilyen problémákat észlelünk, akkor azonnal érdemes szerelőhöz fordulni, illetve azok is intő jelek lehetnek, amikor ingadozik a hőfok, vagy hirtelen nyomás csökkenés áll fenn. Ahhoz, hogy biztonságosban tudjuk saját magunkat, és az egész családunkat elengedhetetlen a karbantartás. Ezeket a karbantartásokat érdemes abban az időben végezni, amikor nincs fűtési szezon. Ugyanis ilyenkor a szakember elvégzi a kemény ellenőrzését, az égésterméket kivezető csövet, az érzékelőket, illetve a gázcsatlakozási pontokat, és még az érőtéri hőcserélőt is. Ezek együttesének ellenőrzésével lehetünk csak ténylegesen biztosak abban, hogy minden megfelelően működik, ahhoz, hogy elkezdjük a következő fűtési szezont.