Gyakran elkövetett hibák a vízmunkálatok során

Egy új otthon építésénél, vagy egy régebbi felújításánál, az egyik legnehezebb projektnek a vízvezetékek elrendezése nevezhető. Mivel nagyon nagy precízséget igényel, illetve nagyon nagy súlya lehet, ha valamit elrontunk ezzel kapcsolatban.

Mikre érdemes oda figyelni?

Amennyiben a vízszivárgást és a gázszivárgást vesszük alapul, akkor igen nehéz eldönteni, hogy melyik bizonyul jobbnak. Ám azt kell mondanunk, hogy a vízszivárgás akár mennyire kellemetlen lehet és attól függetlenül, hogy nagyon sok kárt okozhat, annak ellenére a gázszivárgás bizonyul a rosszabbnak, hiszen az még veszélyes is mindezek mellé. Amikor a vízvezetékek cseréjére kerül a sor, vagy egy új otthon esetén azok bekötésére, akkor mindig ajánlott, hogy egy magasan szakképzett szakembert válasszunk a munka elvégzésére, ugyanis ebben az esetben nem éri meg spórolni. Ugyanis számos olyan hiba van, amely ebben az esetben felmerülhet. Többek között meg kell említeni azt a gyakori hibát, amikor a menetes szerelvények összeütközése lép elő. Ebben az esetben garantált lehet a szivárgás, amely idővel nagy problémát okozhat és veszélyes is lehet. Ezen felül meg kell még említeni, amikor PVC csöveket elfelejtik összeragasztani.

Vízvezeték szerelő
Vízvezeték szerelő

Vagyis az összeillesztés megtörténik, ám azokat nem fixálják ragasztóval. Ez a folyamat nagyon fontos lehet, ugyanis ha ragasztót alkalmazunk, akkor két műanyag felület összeolvad, és együtt egy vízálló tömítést alkotnak. Amennyiben nem megfelelő szakembert alkalmazunk, akkor még az is előfordulhat, hogy a csöveket egyszerű csővágó alkalmazásával vágja, amely egy igazán nagy hibának bizonyul, ugyanis ez a vágó egy durva élet hagy maga után. Ennek pedig könnyen az lehet a vége, hogy nem tudnak megfelelően illeszkedni a csövek, melynek szivárgás és lehet a vége. A vágóval alapjáraton nincs baj, viszont, hogy a munkát precízen eltudják végezni egy másik élre lesz szükség, amely kifejezetten erre van kialakítva.