Hatékony tippek a penész elkerülésére

Amikor megérkezik a fűtésszezon, ezzel általában megérkezik a penészedés is. Ezt a kellemetlen penészedést viszont meg lehet akadályozni bizonyos óvintézkedésekkel. Az első az, hogy amikor sor kerül a lakás szigetelésére, érdemes lehet páramentesítő szigetelést használni, hiszen azzal el lehet kerülni a penészedést.

Az ereszcsatornákat is takarítsa ki időközönként, hogy a vízfolyás megfelelően történjen. A szobanövények víztálcáját is ellenőrizni kell, hogy megnézze a víz nem halmozódott-e fel. A vízszivárgást is érdemes elhárítani, hiszen a csöpögő csapok könnyen okozhatnak penészedést. Ha lakása rendelkezik terasszal, vigye ki inkább oda száradni a ruháit, akár hűvösebb idő esetében is, hiszen ez is okozhat penészedést, de ha erre nincs lehetősége, akkor benti teregetés után mindig hosszasan szellőztessen.

Bútorait soha ne tolja közvetlenül a falnak, hiszen így nem szellőzik kellőképpen a fal, és könnyen elindulhat a penészedés folyamata. Végül, de nem utolsó sorban, szellőztessen minél többet, hagyja nyitva az ajtókat és ablakokat, hogy megfelelően áramoljon a levegő otthonában! Fontos, hogy hamar észrevegye a penészedés első jeleit, hogy azonnal meg tudja tenni ezeket az óvintézkedéseket.