Hogyan tartsuk melegen lakásunkat?

Télen gyakran ébredünk ködös, hideg reggelekre, ilyenkor pedig a legfontosabb teendő, hogy otthonunkat megvédjük a hidegtől, és melegen tartsuk azt. A szigetelés az egyik legfontosabb feladat a hideg időkben.

Zárja le szigetelő csíkkal ablakait és ajtóit, így távol marad a hideg, és a meleg levegő sem távozik a lakásból. A tetőtérben ez a lépés különösen hasznos lehet, hiszen a meleg levegő mindig felfelé irányul. Szigetelő csíkot már vásárolhat bármilyen szupermarketben vagy áruházban, szerelőt sem kell hívni a művelet elvégzéséhez. A fűtési rendszer időközönkénti tisztítása is jó megoldás lehet, hiszen a lerakódott rozsda a vezetékekben gyakran vezethet duguláshoz.

A tisztítást követően a fűtési rendszer hatékonysága elkezd növekedni, és megnő az élettartama is. Ehhez viszont már érdemes fűtésszerelő szakembert hívni, aki tapasztalt, és aki rendelkezik a megfelelő eszközökkel. Egy termosztát beszerzése is megkönnyítheti életét, hiszen ennek segítségével alacsony hőfokon tarthatja lakását, míg a munkában tartózkodik, de beállíthatja úgy is, hogy mire hazaér kellemes meleg fogadja, és felfűtsön arra is hőfokra, amelyhez hozzá van szokva, és amely önnek megfelelő.