Mire figyeljen WC vásárláskor?

Vásárlás előtt mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy hová is kerül a megvásárolt WC csésze és a WC tartály, hiszen nem ugyanolyan csésze szükséges falban levő lefolyócsőhöz és a padlóban levőhöz.

Az utóbbit bár át lehet alakítani falban levőhöz, vagyis hátsó kifolyásúvá, de ha vásárláskor már tisztában van ezekkel a lehetőségekkel, akkor már tudni fogja milyen WC csészét és tartályt válasszon. Ilyenkor azt is figyelembe kell venni, hogy van e valami stílus, amihez illeszkednie kéne? Például ha van egy olyan bútor, vagy kialakítás a fürdőszobában, ami befolyásolhatja valamilyen módon a vásárlást.

A használatot is érdemes figyelembe venni vásárlás előtt, hiszen nem mindegy hogy lakásába, nyaralójába, vagy vendégházába, hiszen ha ritkán használják a WC-t, akkor választhat egy egyszerűbb, olcsóbb darabot is, otthonába viszont jobban jár, ha egy komolyabb, megbízhatóbb darabot keres, hiszen nem akarja, hogy már akár másnap vagy a következő héten elromoljon a WC, és rögtön szerelőt kelljen hívni, vagy netán kicserélni azt. Ez sokkal költségesebb is lehet, mintha alapból megvenne egy megbízható és minőségi WC-t, így garantáltan nem fog később csalódni.