Hogyan kell fűteni egy emlékműnek nyilvánított épületet?

Az emlékműnek nyilvánított épületekhez nagyon nehéz megtalálni a megfelelő fűtési formát. Ezek gyakran rosszul vannak szigetelve, archaikus fűtéssel felszerelve, amelyek valószínűleg nagyon korlátozottak lennének az épületben elvégzendő változtatások szempontjából. Vessünk tehát egy pillantást a különböző lehetőségekre.

Tehát mi a legjobb módszer az ilyen típusú épületek fűtésére?

Gázfűtés: Ha feltételezzük, hogy az épület lehetővé teszi a gázvezeték és a hozzá kapcsolódó vízvezeték telepítését, akkor az ilyen típusú épület gázfűtése lesz a legjobb lehetőség. A gáz egységre levetítve sokkal olcsóbb, mint a villamos energia, és ha az épületnek sok fűtésre van szüksége a hőszigetelés hiányának kompenzálására, akkor fontos az egy egységre jutó olcsó lehetőség. Ezenkívül lehetővé teszi a forró vizet ugyanazon rendszer segítségével, azaz a forró víz melegítése is olcsóbb. Elektromos opciók: Ha nincs lehetősége gázfűtésre, akkor érdemes megnéznie az elektromos fűtési lehetőségeket. Az elektromosság drágább, mint a gáz, de ez lehet az egyetlen módja annak, hogy egy ilyen régebbi, hálózaton kívüli ingatlant fűtsön.

Van néhány előnye az elektromos fűtésnek – sokkal kevésbé invazív, mint egy központi fűtési rendszer, csövekkel vagy más rendetlenséggel az ingatlan körül. Ez azt jelenti, hogy az ingatlan ehhez a fajta munkához tervezési engedélyt igényel, de az elektromos fűtési rendszereket sokkal könnyebben lehet beszerezni, mint a központi fűtési lehetőséget. Megújuló fűtés: A levegő és talaj hőszivattyúi jelenleg nagyon népszerűek, mivel a megújuló hő hosszú távon megfizethető lehetőséget kínál. Sajnos olyan tulajdonságokkal, ahol gyenge a szigetelés, az ilyen típusú rendszerek általában nem választhatók. Túl alacsony hőmérsékleten működnek, hogy felmelegítsenek egy ilyen hideg helyet. Csak akkor érdemes fontolóra venni a műemléknek nyilvánított épületek hőszivattyúval történő fűtését, ha az ingatlan jó szigeteléssel rendelkezik.