Milyen előnyei vannak a föld kollektoros hőszivattyúknak?

Mindegy, hogy önnek milyen vállalkozás van, a költségkontroll fontos téma lesz. Tehát itt van egy érdekes javaslat, amely átalakíthatja a költségek csökkentésének körét, miközben növeli a hosszú távú környezetvédelmi elkötelezettségét: a föld kollektoros hőszivattyú telepítése a kereskedelmi helyiségekbe. Az ilyen típusú megújuló fűtési megoldás a talajból (a kereskedelmi földterületből) kinyert geotermikus hőt használja fel, hogy vállalkozása számára életképes alternatívát nyújtson a hagyományos központi fűtési rendszerekhez.

A föld kollektoros szivattyú előnyei

Noha a föld kollektoros hőszivattyúk telepítési költségei magasabbak lehetnek, mint a hagyományos központi fűtés beépítése az épületbe, a működési költségek jelentősen alacsonyabbak lesznek. Költséghatékony megoldás, mivel alacsonyabb szintű energia szükséges az azonos mennyiségű fűtés előállításához. Amint az új rendszere a helyére kerül van, rájön, hogy a föld kollektoros hőszivattyúk nagyon kevés karbantartást igényelnek. Az ilyen egységek átlagos élettartama 25 év, rendkívül hatékony működéssel és elhanyagolható üzemeltetési költségekkel, amelyek a kompresszor és a keringető szivattyúk meghajtásához elegendő energiát eredményeznek.

A kereskedelmi célú földi szivattyú-rendszerek telepítésére legtöbb esetben valószínűleg az engedélyezett fejlesztési jogok vonatkoznak, ebben az esetben viszont nincs szükség beszerzési engedélyre. Ugyanakkor az „engedélyezett fejlesztés” fontos korlátokkal és feltételekkel jár, amelyeket be kell tartani, ezért ajánlott, hogy mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a helyi tervezőirodával mindenképpen a telepítés megkezdése előtt. A föld kollektoros hőszivattyúk messze nem az új technológiát képviselik, hiszen a 19. század közepe óta léteznek. A kereskedelmi föld kollektoros hőszivattyú alkalmazások azóta fokozatosan fejlődnek, a hatékonyságjavítások és finomítások fokozatos megvalósítása mellett.