Így tüntessük el a vízkövet a WC csészéből

A WC csészékben felhalmozódó vízkő cseppet sem nevezhető szép látványnak. Egyáltalán nem kelti igényes háztartás látszatát, ha a WC csészében vastagon áll a sárga ocsmányság.

A vízkő eltüntetésének két fontos oka van; az egyik a már említett esztétikai kérdés, a másik pedig a dugulások megelőzése. Minél vastagabbal áll a vízkő a WC csészében, illetve a szennyvízelvezető járatokban, annál szűkebb lesz maga a járat, illetve annál könnyebben akadhatnak fel a különböző tárgyak, mint például a WC papír.

A dugulást sokkal inkább megelőzni, mint megszüntetni érdemes. A WC csészét tisztítását érdemes félévente elvégezni, amikor sort kerítünk a vízkő réteg eltávolítására is. A boltok polcain számos különböző gyártmányú vízkőoldó sorakozik, amelyek kifejezetten a WC-k ilyen jellegű problémáinak megszüntetésére készültek, de használhatjuk a közönséges háztartási sósavat is. Utóbbi használata során viszont nem feledkezhetünk meg az óvintézkedésekről! A sósav még 20 százalékos koncentrációban is erős maró hatású folyadék, amelynek gázait ki kell szellőztetni, használata során pedig védőfelszerelés, kesztyű és szemüveg ajánlott.