Különleges radiátorok a belsőépítészetben

Tévesen azt gondolnánk, hogy a radiátorok csak öntöttvasból vagy alumíniumból készülhetnek. Valóban ez a két típus a legelterjedtebb, de ez nem jelenti azt, hogy ne választhatnánk olyan fűtési megoldást, ami a belsőépítészet részét képezi.

A különleges radiátorok között megtalálhatók a kőből és üvegből készült darabok is. Ezek a radiátorok nem csak alkalmasak a fűtés megvalósítására, hanem különleges dizájn elemként is funkcionálnak. Sokszor különböző fényes felülettel rendelkező darabok is piacra kerülnek, ezek fizikai tulajdonságával kapcsolatban viszont tudni kell, hogy kevesebb hőt bocsátanak ki, mint a matt felülettel rendelkező társaik.

És ha mindez nem lenne elég, akkor jöhetnek a különleges formatervezésű radiátorok, amelyek tulajdonképpen nem is radiátorra hasonlítanak, hanem egy modern szoborra, egy hangszerre vagy egy hatalmas gyertyatartóra… Ezek általában helytakarékosak, de a megvásárlásuk előtt érdemes kikérnünk az eladó szakmai véleményét a hőleadásukról és egyéb tulajdonságaikról. Ha erre van igényünk, ma már könnyedén vásárolhatunk egyedi radiátort.

Kapcsolódó tartalmak: